top of page

Chocoladetaart met pindakaas slagroom


Chocoladetaart met pindakaas slagroom
Chocoladetaart met pindakaas slagroom

Al een tijdje wil ik een snelle vulling maken van pindakaas met slagroom. Super eenvoudig, alles in en kom; mixen en klaar. Ik twijfelde; is dit niet echt iets voor cupcakes? Of kan dit ook op een taart? Binnenkort ga ik al een paar keer aan de slag met cupcakes, daarom besloot ik toch een klein taartje te maken.

Zo’n taartje die jij ook even 1-2-3 in elkaar zet. Gewoon om dat je iets wilt maken en je alle ingrediënten toch in huis hebt. Liever kleine mini-taartjes? Met het recept voor Chocoladetaart met pindakaas slagroom kun je ook 12 cupcakes maken.

Deze chocoladetaart met pindakaas-slagroom is een must voor de peanuts-lover

Ook in de hemel van chocoladetaart? Lees hier alles over het bakken van chocoladetaarten. Met tips en valkuilen voor het beste resultaat!


Het beslag is dun en gesuikerde pinda's maken

Chocoladetaart met pindakaas slagroom

Benodigdheden:

Voor de cake van 19 cm

 1. 150 gram bloem

 2. 50 gram cacaopoeder

 3. 8 gram bakpoeder

 4. 200 gram fijne suiker

 5. 2 zakjes vanillesuiker (16 gram)

 6. 60 gram neutrale olie bv. zonnebloem- of archideolie

 7. 60 gram melk

 8. 120 gram sterke koffie

 9. 50 gram medium fijn gemalen pinda’s

 10. 1 medium ei

 11. snufje zout

Voor de vulling en topping:

 1. 400 ml goed gekoelde slagroom

 2. 2-3 eetlepels pindakaas (naar smaak: proeven!)

 3. 3 eetlepels poedersuiker (meer of minder kan ook: proeven!)

 4. Spuitzak met je favoriete spuitmondje

Ook nodig:

 1. 100 gram pinda’s

 2. 50 gram suiker

 3. 20 ml water

 4. 1 vel bakpapier

 5. evtentueel snuf zout indien je pinda’s niet gezouten zijn

Eventueel bovenop:

 1. cacaopoeder

 2. stukjes chocolade of mokkaboontjes


De taart vullen en versieren
Chocoladetaart met pindakaas slagroom

Chocoladetaart met pindakaas slagroom

Bekleed een springvorm van 19 cm. Je kunt ook een vorm van 20 cm gebruiken, maar dan zal het taartje iets lager bakken. Omdat het beslag vrij dun is heb ik een dubbele laag bakpapier op de bodem bevestigd om zeker te weten dat hierdoor alles goed afgesloten is. Verwarm de oven voor op 170 graden met een hete lucht oven of 190 graden met boven- en onderwarmte.Doe alle ingrediënten voor de cake bij elkaar, mix het tot een egale massa en vul het bakblik. Bak de cake in ongeveer 35-45 minuten gaar. Laat de cake goed afkoelen.


De licht gesuikerde pinda’s maak je door de suiker met het water in een pan te verwarmen op een medium vuur. Roer de suiker eenmalig door het water. Hierna mag je niet meer roeren, eventueel alleen de vloeistof in de pan walsen. Zodra de suiker na een paar minuten begint te bubbelen en donkerder te worden moet je goed opletten. Het kan nu snel gaan. Zet het vuur uit zodra de karamel de kleur naar wens heeft. Ik koos voor niet te donker, maar iets langer mag ook. Zorg er voor dat de karamel niet gaat aanbranden! Roer zodra het vuur uit gaat de pinda’s door de karamel en stort het geheel op een vel bakpapier dat al klaar ligt.


Klop de slagroom met de pindakaas en suiker tot een stevige room en vul de spuitzak met de room. Bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Chocoladetaart met pindakaas slagroom
Chocoladetaart met pindakaas slagroom

Tijd om de taart in elkaar te zetten; het is zo gebeurt hoor!

Snij de afgekoelde cake doormidden zodat je hem kunt vullen. Bedek de bodem met een laagje creme. Ik vulde het midden met een deel van de gehakte gesuikerde pinda’s voor een extra knappertje. Bedekt de vulling met de bovenkant voor de cake.Bedek de bovenkant van de cake met een dunne laag pindakaas slagroom. Spuit een mooie rand langs de bovenkant. Verdeel wat chocoladeboontjes of andere stukjes chocolade over de toeven. Bedekt de binnenkant met gehakte gesuikerde pinda’s. Verdeel eventueel vlak voor het opdienen wat cacaopoeder over de rand.

Hoe bewaar je deze chocoladetaart?

Bewaar de taart in de koelkast om de slagroom goed stevig te houden. Ik moest zelf ook redelijk doorwerken met fotograferen. Het was zomers warm in huis en dat vindt slagroom toch minder leuk als het te lang duurt. Dus ging de taart direct na het fotograferen weer de koelkast  in voor later; en dat werd smullen!


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page