
Dit jaar waren de bramen heel erg vroeg rijp, het was nog niet eens half juli toen ik een eerste zakje vol in de diepvries verzamelde. Dat heeft vast te maken met de prachtige zomer die we tot nu hebben. Zomerse temperaturen, heerlijk ik geniet er enorm van. Omdat de eerste bramen van dit jaar in de diepvries lagen, maakte ik deze bramen mousse met witte chocolade van het sap van vorig jaar. Ik had tenslotte nog een paar flesjes over. De eerste exemplaren van bramen zijn meestal niet de mooiste, maar ik ben er blij mee en ze mogen pronken op dit fruitige dessert. De zes bramen die ik geplukt had, waren natuurlijk niet genoeg, maar gelukkig had ik nog een paar flesjes met bramensap in de kast staan. Als je de potten of flessen goed uitkookt en in het donker bewaard, is het heel erg lang houdbaar.
Een prachtig, elegant en heel gemakkelijk dessert is deze mousse

Bramen mousse met witte chocolade
Benodigdheden voor 4 kleine glaasjes:
125 gram mascarpone
100 gram slagroom
30 gram witte chocolade
1 blad gelatine
50 ml bramensap
eventueel (vanille) suiker naar smaak toevoegen
versiering voor bovenop, bijvoorbeeld bramen of een paar topjes van munt, verveine of citroenmelisse, eetbare parels
Ook nodig:
Kleine glaasjes van ongeveer 100 ml
spuitzak met mooi spuitmondje
Zo maak je deze makkelijke bramen mousse met witte chocolade
Tip: Versier de glazen met bramen, spinkles, eetbare pareltjes, topjes van de muntplant of eetbare bloemen. Eventueel wat ingekookte bramensap met wat suiker (bramensiroop) ziet er ook mooi uit om het dessert mee te versieren.
Bewaren
Bewaar de dessert in de koelkast en eet smakelijk!