top of page

Blauwe bessen mousse


Blauwe bessen mousse
Wat is er heerlijker dan een maaltijd afsluiten met een zijdezacht dessert? Neem een kleine hap en proef de luchtige, frisse smaak van blauwe bessen in combinatie met slagroom en mascarpone. Daar kijk je toch het hele diner naar uit? Blauwe bessen geven je toetje een prachtige kleur en een subtiele frisse, licht zoete smaak. Ik maakte deze blauwe bessen mousse in een glas voor een etentje met familie. Handig, want je kunt het goed voorbereiden en de mousses zich in een glas goed vervoeren. Met dit makkelijke recept voor blauwe bessen mousse maak jij ook zo'n kleurrijk dessert.

Toetje eten met kinderen

Kinderen moeten zich vaak lang gedragen tijdens een etentje met volwassen. Speciaal voor hen heb ik een kleine verrassing aan het dessert toegevoegd. Maar wat…. lees nog even mee.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Een makkelijk mousse recept; ideaal tussen je basics

Toeven in 2 kleuren maken

Blauwe bessen mousse

Benodigdheden 5-6 personen:

 1. 250 gram blauwe bessen uit de diepvries

 2. 250 ml slagroom

 3. 150 gram mascarpone

 4. 1 zakje vanillesuiker

 5. 50 gram suiker

 6. 2,5 blad gelatine

Voor de topping:

 1. Chantilly-crème is gebruikt bij dit recept of 150 ml slagroom

 2. Sprinkles is altijd een goed idee!

 3. Eventueel voor een tweede kleur klein beetje kleurstof

 4. Spuitzak met mooi spuitmondje

Ook nodig: per persoon een glas naar keuze


Blauwe bessen mousse

Mousse met blauwe bessen maken

 1. Week de gelatineblaadjes in koud water; minimaal een kwartier. Klop de slagroom met de 2 suikers bijna stijf en klop de mascarpone iets los. Meng de twee bij elkaar.

 2. Haal de blauwe bessen uit de diepvries; laat ze zachtjes ontdooien in een pan en kook het kort. Duw de gekookte bessen door een zeef. Je houdt ongeveer 175 gram vocht over.

 3. Verwarm een paar eetlepels sap in een pannetje, knijp het water uit de gelatine en voeg dit bij de sap, de gelatine lost direct op. Voeg dit bij de rest van de sap.

 4. Als de blauwe bessensap is afgekoeld tot kamertemperatuur spatel je dit door het slagroom/mascarpone mengsel.

 5. Verdeel de fruit-mousse over de glaasjes en laat het afkoelen in de koelkast.


Oogjes toevoegen aan een dessert, kinderen vinden het geweldig

Oogjes toevoegen aan een dessert, kinderen vinden het geweldig


Een toetje is niet af zonder iets aan de top, er moet nog een toef bovenop!

De toef

Een toefje slagroom bovenop de blauwe bessen mousse is prima, maar zelf koos ik voor chantilly-crème. Hiervoor heb je een mix voor Chantilly nodig, deze vind je een winkel met taartproducten kunt kopen. Het voordeel van deze toeven is dat ze prachtig wit zijn, heel stevig en je kunt hier heel makkelijk smaak en/of kleur aan toevoegen. Ideaal als je met je dessert op pad moet.


Slagroom is natuurlijk ook altijd een goed idee als toef.  Zou ik op pad moeten dan zou ik de slagroom zo stevig mogelijk, gekoeld in een spuitzak meenemen en ter plekke in de glaasje spuiten.


Zelf heb ik altijd oogjes in huis. Ik maak ze zelf maar je kunt ze ook steeds vaker kant en klaar kopen. Zelf kun je de oogjes ook maken met royal icing. Ik besloot het dessert tot leven te brengen.


Grappige oogjes, schele oogjes, wat naïeve oogjes, lachende oogjes. Niet alleen de kinderen vonden de oogjes heel erg grappig!


Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page