top of page

Oreo mousse maken


Oreo mousse maken
Onlangs heb ik me weer laten verleiden tot een aankoop die ik eigenlijk toch wel een beetje te dol vond. En winkelverpakking met oreorollen. “Lekker mam om mee naar school te nemen. En je lezers vinden recepten met oreo’s toch ook zo leuk?” Tja, het was zo’n aanbieding die er maar heel kort is; zeg enkele minuten, een hunt. “Ik heb een code voor gratis verzenden!” Dat was net de druppel die ik nodig had tot een impuls aankoop. De doos was binnen no time in huis en ik vroeg de lezers wat ik ermee moest gaan maken. Wow, ideeën genoeg. Als eerste besloot ik deze snelle oreo mousse te maken.

Ideeën genoeg en de verpakking goed tot ver in 2018. Oreo-recepten, here I come!


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Oreos

Oreo mousse maken

Benodigdheden voor 4 personen:

 1. Rol oreo’s

 2. 200 ml slagroom, liefst 35%

 3. 10 gram boter

 4. 2 blaadjes gelatine

 5. 1 zakje slagroomverstevige

 6. (Vanille) suiker naar eigen smaak

 7. Mijn glaasjes hebben een inhoud van 100 ml

Oreo mousse maken

Recept oreo mousse maken

 1. Maal 8 oreo’s met vulling en al fijn in een keukenmachine of koffiemolen. Of sla de koekjes zo fijn mogelijk. Doe ze voor het slaan dan in een stevig plastic zakje, zodat je niet over een jaar de kruimels nog overal vindt. Smelt de boter en roer de helft van de kruimels hierdoor. Verdeel het over de glaasjes en zet de glaasjes in de koelkast.

 2. Week je gelatineblaadjes minimaal 15 minuten, maar liever langer. Dan onttrekken ze geen vocht uit je dessert!

 3. Week de gelatineblaadjes in water. Hoe langer je ze weekt hoe beter. Je kunt ze na 10 minuten al gebruiken, maar omdat de gelatine dan nog niet voldoende vocht heeft opgenomen, zal de gelatine dit later uit de room halen. Dus hoe langer weken, hoe beter. Ben ik echt ongeduldig? Dan gebruik ik ze overigens ook na 10-15 minuten, maar langer weken heeft de voorkeur.

 4. Klop de slagroom, de slagroomversteviger stijf met wat (vanille) suiker naar eigen smaak. Voeg iets minder toe dan je gewend bent, want het oreopoeder dat je over hebt mix je er vervolgens doorheen. Om toch een iets steviger slagroom te krijgen, kneep ik de gelatine uit en deed dit in een klein pannetje.

 5. Zet het vuur aan en roer het kort door. De gelatine zal ogenblikkelijk oplossen. Vervolgens mag de pan kort, zeg 10-20 seconden, in koud water. Dit om de ergste warmte van de pan met gelatine af te halen.

 6. Vervolgens mix het het door de slagroom. Een deel van de gelatine blijft aan de pan hangen, maar dat is niet erg. Je slagroom zal er toch iets steviger van worden.


Tip: maak je de mousse eerder? Je kunt ook alleen de losse kruimels onderin gebruiken. Het vocht uit de slagroom zal de kruimels zacht maken. Het is een keuze; wat vind je zelf lekker. Teveel boter maakt de bodem te hard.

Vul je spuitzak en spuit met ronde bewegingen je glaasjes vol. Snij 2 oreo’s die je over hebt door de midden en versier hier de bovenkant mee. Heb heb je nog wat verdwaalde kruimels over? Strooi ze over de topping.

Bewaar je dessert in de koelkast tot je het gaat opdienen.


Tip: Op zoek naar kleine glaasjes? Bij de kringloop vind je vele bijzondere kleine glaasjes. Ze kosten heel weinig en zijn zeer geschikt voor desserts.Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page