top of page

Broodje kipfilet recept


Broodje kipfilet recept
Broodje kipfilet recept
Sommige recepten ontstaan door leftovers. Dat klinkt misschien een beetje saai, maar eigenlijk is het gewoon een lekkere manier om voedselverspilling tegen te gaan. Daarbij; een lekker broodje pittige kipfilet is natuurlijk een heerlijke hapje bij de borrel, een bbq of bij de lunch. Zijn je gasten blij, dan ben jij ook blij!

Hou jij ook zo van Brabantse worstenbroodjes? Dan loop je vast ook warm van deze kleine snack-versie met kip.Met dit recept voor een broodje kipfilet maak je vrienden.Je kunt natuurlijk speciaal voor deze broodjes kipfilet bakken, maar je kunt het ook koppelen aan een maaltijd. Dat is wat betreft tijd heel handig. Maar jij bent de baas over je tijd. Je hebt niet veel kipfilet nodig. Een theelepel is meer dan genoeg per broodje.


De kleine bolletjes rijzen

Broodje kipfilet recept

Benodigdheden voor ongeveer 25 stuks:

  1. 250 gram bloem

  2. 100 gram melk op kamertemperatuur

  3. 6 gram gedroogde gist

  4. 5 gram suiker

  5. 60 gram boter

  6. 5 gram zout

  7. Ongeveer 150-175 gram gare kipfilet naar eigen smaak. Bijvoorbeeld kip-kerrie, Mexicaanse kip of Marokkaanse kip.

  8. Eventueel wat ei om op het deeg te smeren, heb ik overigens niet gedaan maar je broodje gaat er mooi van glanzen.


Zo maak je zelf dit broodje kipfilet recept

Kneed van de bloem, melk, gist, suiker, boter en zout een soepel deeg in 15 minuten.  Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 15-16 gram en bol ze op. In dit filmpje kun je zien hoe je dat doet.


Laat het deeg zo’n 30 minuten rusten, onder een stuk plastic. Ik gebruik vaak een plastic pedaalemmerzak die ik open snij. Smeer het plastic in, anders blijft het aan het deeg kleven.


Restjes kipfilet kunnen in dit broodje kipfilet

Rol nu een stukje deeg uit tot een cirkel. Hou de stukken deeg die je nog niet gebruikt onder het plastic, anders drogen ze uit.  Vul het deeg met een theelepel kleine kipfilet stukjes. Haal de uiteinden van het deeg naar elkaar toe en knijp het deeg dicht. Draai het broodje nu om. De onderkant wordt nu de bovenkant. Leg het broodje terug onder het plastic.Vul zo broodje, na broodje. Laat de broodjes nog een uurtje rijzen. Verwarm dan de oven voor op 220 graden.


Broodje kipfilet recept
Broodje kipfilet recept

Wat kun je doen voor mooie glanzende broodjes?

Smeer de broodjes dan voor het bakken in met een geklutst ei.Goud uit de oven

Bak de broodjes in 16-18 minuten goudbruin.

Serveer de broodjes met wat zoet-zure saus, aioli, mosterd of saus naar eigen keuze.

Gerelateerde posts

Komentarze


bottom of page