top of page

Brownie met appeltaart en cheesecake


Brownie met appeltaart en cheesecake
Een vriendin van mij kwam langs om samen wat lekkers te bakken. Ze had teveel roomkaas gekocht en liet het bij mij achter. Yes! Weer een reden om cheesecake te gaan bakken. Ik heb de laatste tijd de smaak te pakken wat betreft cheesecake bakken.è nee toch, de jongens wilden eigenlijk liever brownies? Dan hebben ze toch een beetje pech want ik ga geen 400 gram Philadelphia laten bederven. Ik weet dat je cheesecake met fruit kunt bakken. Dan moet appeltaartvulling toch ook kunnen lukken? Ja! brownie met appeltaart en cheesecake vult de behoefte voor een brownie, het zachte van een appeltaartvulling en het frisse van cheesecake.

Brownie met appeltaart-cheesecake? Zo lekker, dat het geen tijd kreeg om fatsoenlijk af te koelen. Het mes ging erin!

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Brownie met appeltaart-cheesecake

Brownie met appeltaart-cheesecake

Benodigdheden:

Brownielaag:

 1. 150 gram pure chocolade

 2. 190 gram boter op kamertemperatuur

 3. 190 gram bruine basterdsuiker

 4. 3 medium eieren

 5. 90 gram bloem

 6. 2 eetlepels cacaopoeder

 7. snufje zout

Appeltaartlaag:

 1. 350-400 gram appel in stukjes (2 medium appels)

 2. 3-4 eetlepels rozijnen naar smaak

 3. 1-1,5 theelepel kaneelpoeder naar smaak

Cheesecakelaag:

 1. 400 gram roomkaas (Philadelphia)

 2. 150 gram witte basterdsuiker

 3. 2 medium eieren

 4. 1 theelepel vanille extract of 2 zakjes vanillesuiker

 5. snufje kaneel

Bakvorm van 20 x 30 cm


Bedek de appeltjes met de cheesecakemix

Brownie cheesecake met appeltaart

 1. Smelt de pure chocolade au bain marie en laat het afkoelen. Verwarm de oven voor op 170  graden bij een hete lucht oven of op 190 graden bij een oven met onder- en bovenwarmte.

 2. Vet je bakvorm in of bedek het met bakpapier.  Zet een glazen schaal met water onderin de oven. Dit zorgt ervoor de de luchtvochtigheid hoog blijft en de bovenkant van de cheesecake mooi afbakt.

 3. Mix de boter en de bruine basterdsuiker tot het romig is. Mix nu ei voor ei mee tot het is opgenomen in de mix.  Voeg het bloem, cacaopoeder en het zout toe en mix het door. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe. Vul de bakvorm met de browniemix.  Dit recept is op zich al een lekker basisrecept, ook zonder cheesecake! Ik zou hem basic alleen wel iets hoger bakken.

 4. Snij 2 medium appeltje in klein stukjes, meng het met rozijnen en wat kaneel. De brownie en cheescake zijn zoet genoeg, vandaar dat ik geen suiker gebruikte bij de appeltjes.

 5. Leg de appeltaartvulling over de brownie. Ik liet de randjes vrij.  Ik duwde de appeltjes een klein beetje in de brownie. Zo worden ze één, maar ook omdat het best veel appeltjes waren. Dat het veel appeltjes waren deed ik bewust. Je wilt tussen het het geweld van chocolade en cheesecake toch ook nog de appeltaartvulling proeven toch?

 6. Mix de roomkaas met de suiker lekker luchtig en klontjesvrij. Voeg een 2 medium eieren toe, de vanille en een snufje kaneel.  Bedek de appeltjes met de cheesecakevulling.

 7. Bak de cheesecake in de oven in 45-50 minuten gaar en lichtbruin. Probeer jezelf te beheersen en hou de oven nog dicht! Belangrijk voor een mooie, stabiele cheesecake: laat de ovendeur nog 2 uur dicht.

 8. Zo kan de cheesecake nog wat doorgaren en langzaam afkoelen. De cheesecake is als je hem na 2 uur uit de over haalt nog best wel warm.


Brownie met appeltaart-cheesecake
Pas het recept aan naar eigen smaak: laat bijvoorbeeld je rozijnen zwemmen water met wat rum of smeer een dun laagje amandelspijs op de bodem

Eigenlijk moet je zowel brownies als cheesecakes goed laten afkoelen. Dan kun je ze ook wat strakker snijden. Maar ja, de kinderen kwamen thuis met gillende honger, het is winter en vroeg donker…  dus snel nog wat foto’s maken en het lekkers aansnijden.Hoewel je cheesecake in theorie een klein weekje kunt bewaren vind ik dat zelf te lang. Je kunt het ook invriezen, maar vers is natuurlijk wel het lekkerst, zoals meestal het geval is.


Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page