top of page

Cake in een mok van Mima Sinclair en Winactie


Cake in een mok van Mima Sinclair en winactie
Toen ik een paar jaar geleden voor de eerste keer las, dat je in 2-3 minuten een cakeje kon maken in de magnetron, was ik verkocht. En volgens mij was ik niet de enige. Wat een leuk idee! De snelle cake in een beker, gebakken in de magnetron is sinds die tijd echt een topper op mijn blog.

Welk recept hoort tot de meest populaire van mijn blog?

Het is de Cake in een mok!


Mijn recept is heerlijk, maar af en toe wil je wat anders maken. En als ik eerlijk ben, ik ben zelf ook wat gaan experimenteren, maar helaas ging dit niet altijd goed. Het cakeje was niet lekker, smaakte net als gebakken ei of explodeerde. In Cake in een mok vind je enkele basisrecepten. Vanuit deze basis, is Mima de vele recepten gaan ontwikkelen.

Cake in een mok van Mima Sinclair en winactie

Wat kun je allemaal verwachten: Een boekje met maar liefst 40 recepten. Oei, nu maak je het meteen al heel moeilijk om er eentje uit te zoeken om te gaan proberen.

Omdat iedere magnetron een ander vermogen heeft, geeft Mima je bij ieder recept 3 mogelijkheden wat betreft de tijd om de cake te bereiden. Je kunt kiezen welk vermogen het meest dicht bij jouw magnetron ligt. Zo weet wanneer de cake in jouw, specifieke magnetron klaar is.


Je cakeje in de magnetron is sneller gaar dan het water van je koffie kookt


Je vindt 4 hoofdstukken. Van Cake-klassiekers, Funcakes (creatief met cake), Happy Hour (cake met veelal een tic) en Toetjes en traktaties (cake als dessert).


Cake in een mok van Mima Sinclair en winactie

Wat wel en wat niet kan

Een heel belangrijk hoofdstuk. Omdat je cake in een beker heel snel klaar is, heb je minder controle over het proces. Het ene moment lijkt alles geweldig te garen, het volgende moment kun je de magnetron schoon maken. Je vindt natuurlijk vooral tips om je eigen ideale mokcake te maken.


Met deze rij tips heb je heb bakken van een cakeje in de magnetron zo onder de knie. Sterker nog; misschien ga je eigen variaties bedenken!


Cake in een mok van Mima Sinclair en winactie

Vrijwel ieder recept is voorzien van een smakelijke foto. De tekst is lekker rap en duidelijk.

Leuk! Cake kun je bakken in een mok, beker, glas of kopje. Je kunt het cakeje uit de mok eten, maar je kunt de cake ook eruit halen. Dan krijg je een klein cakebolletje. Een éénpersoonstaartje dus.Bijvoorbeeld bovenstaande Salty karamel met chocolade, een klassieker verkleind tot eenpersoons portie.


Cake in een mok van Mima Sinclair en winactie

Een beker beperkt zich niet tot je favoriete mok. Wacht dacht je van een brownie-cakeje in een papieren koffiebekertje? De bekertjes zijn lekker licht en kun je meenemen; bijvoorbeeld naar een picknick of als verrassing in de schooltas van je kind.


Tip! Vrijwel ieder recept is voorzien van een bruikbare tip. Wat een goed idee om die ene banaan die ligt te niksen op de fruitschaal te verwerken in een cakeje.


Cake in een mok van Mima Sinclair en winactie

Links: Honingcake in een mok.  Niet iedereen mag of wilt gluten gebruiken. Datzelfde geldt voor ei. Je vindt ook gluten- en eivrije recepten.

Foto’s onder:


Bij het hoofdstuk funcakes vind je deze Schwartzwalder torte, met chocolade en kersenjam. Maar denk ook aan cakejes als de Victoriacake met aardbeien en room, een citroentaartje met maanzaad of en klein red velvetcakeje.Bij het hoofdstuk Toetjes en traktaties word je geprikkeld door het maken van een mok citroen cheesecake, een popcorncoupe met chocolade & karamel maar ook de Rocky Road die je rechts  boven op de foto kunt zien.


In het hoofdstuk Happy Hour vier je een klein feestje bij de magnetron. Is Pappa jarig of het is Vaderdag? Wat leuk om pappa te verwennen met een flink glas Guinesss-cake. Maar misschien kan diezelfde pappa, jou op een ander moment verwennen met een Baileys on the rocks of een Pina Colada uit een mok.


Cake in een mok van Mima Sinclair en winactie

Cake in een mok, wat een leuk boekje. Verdienen we niet allemaal op zijn tijd een “bakkie troost” of een “feestje in een mok” ?  Met 40 recepten zijn er altijd wel een paar favoriete recepten voor je bij. Daarmee is het een ideaal cadeautje om iemand cadeau te doen, of jezelf natuurlijk.


Cake in een mok van Mima Sinclair

Te koop in de boekenwinkel of via Bol.com.

ISBN: 9789000349142


Of probeer één exemplaar te winnen! Ik mag 2 exemplaren verloten. Lees dan nog even verder.

Cake in een mok van Mima Sinclair en winactie

Doe mee met de Cake in een mok Winactie!

Wat is er leuker dan een bakkie troost uit de magnetron? Het boekje Cake in een mok winnen! Van de uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, mag ik 2 exemplaren verloten onder de lezers.

Wat moet je doen om kans te maken op één van de exemplaren?


  1. Vertel onderaan dit blog voor wie jij een cake in een mok cake zou willen maken en waarom.

  2. Deel het bericht over de winactie op Facebook.

Kansje wagen? Je kunt meedoen tot en met 2 februari. Daarna krijgen de winnaars zo spoedig mogelijk een berichtje. Ik ben benieuwd naar jullie anwoorden. Succes!

Niet verplicht maar wel heel leuk: Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dit kan door onderaan dit blog je email achter te laten. Dit kan ook in de rechter balk bovenaan of like Carola Bakt Zoethoudertjes op Facebook. Zo blijf je altijd op de hoogte van al dat lekkers!

De actievoorwaarden vind je in de disclaimer.

Deze winactie is afgelopen. Janneke en Janine wonnen de wedstrijd.


-- DANK --

Dit review  en de winactie is mogelijk gemaakt door de uitgeverij van Cake in een mok door uitgeverij Spectrum,, onderdeel van Uniekboek | Het Spectrum bv. De fotografie is van: Tara Fisher.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te fotograferen past de foto beter in het verhaal bij mijn blog.”

Gerelateerde posts

Kommentare


bottom of page