top of page

Chili browie in vorm van RadbagNL


chocolade reep bakvorm gadget store radbag NL


Leuke cadeautjes zoeken voor een bakgek, ga je daarvoor naar een gadgetstore? Zeker wel. Een gadgetstore loop je vaak binnen om je te laten verrassen. Links en rechts vind je artikelen waarvan je gaat lachen, die anders zijn in de gebruikelijke winkels. Een gadgetstore is ook heel geschikt als je op zoek bent naar coole, originele vaak grappige cadeaus.


Er is een nieuwe gadget webwinkel die ik nog niet kende: RadbagNL. De prachtige site ziet er modern uit, het lijkt wel een portfolio van artikelen. Heerlijk toch om van achter je beeldscherm wanneer jij tijd hebt leuke cadeaus uit te zoeken voor en ander…… of misschien wel voor jezelf. 


reepvorm van radbag

Ik mocht een gadget testen en dus ging ik op zoek naar iets leuks dat past bij Carola Bakt Zoethoudertjes. De website nodigt uit om lekker te gaan snuffelen. Er waren meerdere leuke bakgadgets maar de siliconen bakvorm in de vorm van een reep vertoonde direct een glimlach om mijn gezicht en daar was ik naar op zoek. Blijven lachen en verder lezen want van RadbagNL mag ik twee siliconen reepvormen verloten!

Laten we de vorm eens beter gaan bekijken…..chocolade reep bakvorm gadget store radbag NL


Grappig, een voedsel veilige siliconen bakvorm in de vorm van een joekel van een reep. Je kunt hem gebruiken in de magnetron, oven, diepvries en vaatwasser als je er voor zorgt dat de temperatuur niet hoger komt dan 220 graden of lager dan −40 graden.


Behalve er iets zoet in bakken kun je er ook brood in bakken of Jelly in maken. Maar ik denk ook aan pannacotta, chocolademouse of custardpudding. Of een knal gekleurde cake die je pas ziet als je de chocoladereepcake doorsnijdt.  Laat je fantasie het werk doen!


Mijn gedachten gingen meteen uit naar ons favoriet recept in huis: de brownie. Niet zo’n taai exemplaar, maar een browie die lekker smeuïg is van binnen. Ik koos voor een nieuwe variant: met een flinke snuf Chilipeper Daarvan krijg je zo’n lekkere tinteling op je tong. Hmmmmm.
chocolade reep bakvorm gadget store radbag NL

Ik gebruikte 1/3e van het recept van het brownie-recept dat je hier kunt vinden.

Chili browie in vorm van RadbagNL

Benodigdheden:

  1. 2 eieren

  2. 125 gram boter

  3. 125 gram donkere pure chocolade

  4. 75 gram bloem

  5. 165 gram bruine basterdsuiker

  6. 2 zakjes vanille suiker

  7. 2 afgestreken eetlepels cacaopoeder

  8. 1-2 kleine theelepels Chilipoeder (eventueel)

  9. snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt in 2 pannen de pure chocolade en de boter au bain marie. Laat het iets afkoelen.


chocolade reep bakvorm gadget store radbag NL

Zo bak je deze Chili browie in vorm van RadbagNL:

Klop de eieren flink, voeg hierna de suiker, vanillesuiker, de bloem, het cacaopoeder, zout en eventueel als je van een kleine pittige na-toon houdt (lekker!) het Chilipoeder en mix dit even door.


Voeg nu de iets afgekoelde pure chocolade en boter toe.

Vul de vorm.


chocolade reep bakvorm gadget store radbag NL


Normaal laat een siliconen bakvorm eenvoudig je cake los, daarom heb ik mijn vorm niet ingevet en met bloem bestoven. Helaas kwam de brownie niet goed uit de vorm. Dat komt waarschijnlijk door de de uitstulpingen van de reep, daardoor is het moeilijker om de cake te lossen.

En dus ging de oven opnieuw aan en behandelde ik de vorm als een normale vorm:


chocolade reep bakvorm gadget store radbag NL


Vet de vorm in met een beetje boter en bedek de vorm met bloem.