top of page

Chili browie in vorm van RadbagNL


chocolade reep bakvorm gadget store radbag NL
Leuke cadeautjes zoeken voor een bakgek, ga je daarvoor naar een gadgetstore? Zeker wel. Een gadgetstore loop je vaak binnen om je te laten verrassen. Links en rechts vind je artikelen waarvan je gaat lachen, die anders zijn in de gebruikelijke winkels. Een gadgetstore is ook heel geschikt als je op zoek bent naar coole, originele vaak grappige cadeaus.

Er is een nieuwe gadget webwinkel die ik nog niet kende: RadbagNL. De prachtige site ziet er modern uit, het lijkt wel een portfolio van artikelen. Heerlijk toch om van achter je beeldscherm wanneer jij tijd hebt leuke cadeaus uit te zoeken voor en ander…… of misschien wel voor jezelf. 

reepvorm van radbag

Zoveel leuks

Ik mocht een gadget testen en dus ging ik op zoek naar iets leuks dat past bij Carola Bakt Zoethoudertjes. De website nodigt uit om lekker te gaan snuffelen. Er waren meerdere leuke bakgadgets maar de siliconen bakvorm in de vorm van een reep vertoonde direct een glimlach om mijn gezicht en daar was ik naar op zoek. Blijven lachen en verder lezen want van RadbagNL mag ik twee siliconen reepvormen verloten!


Laten we de vorm eens beter gaan bekijken…..


chocolade reep bakvorm gadget store radbag NL

Grappig, een voedsel veilige siliconen bakvorm in de vorm van een joekel van een reep. Je kunt hem gebruiken in de magnetron, oven, diepvries en vaatwasser als je er voor zorgt dat de temperatuur niet hoger komt dan 220 graden of lager dan −40 graden.


Behalve er iets zoet in bakken kun je er ook brood in bakken of Jelly in maken. Maar ik denk ook aan pannacotta, chocolademouse of custardpudding. Of een knal gekleurde cake die je pas ziet als je de chocoladereepcake doorsnijdt.  Laat je fantasie het werk doen!


Mijn gedachten gingen meteen uit naar ons favoriet recept in huis: de brownie. Niet zo’n taai exemplaar, maar een browie die lekker smeuïg is van binnen. Ik koos voor een nieuwe variant: met een flinke snuf Chilipeper Daarvan krijg je zo’n lekkere tinteling op je tong. Hmmmmm.


chocolade reep bakvorm gadget store radbag NL

Ik gebruikte 1/3e van het recept van het brownie-recept dat je hier kunt vinden.

Chili browie in vorm van RadbagNL

Benodigdheden:

  1. 2 eieren

  2. 125 gram boter

  3. 125 gram donkere pure chocolade

  4. 75 gram bloem

  5. 165 gram bruine basterdsuiker

  6. 2 zakjes vanille suiker

  7. 2 afgestreken eetlepels cacaopoeder

  8. 1-2 kleine theelepels Chilipoeder (eventueel)

  9. Snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt in 2 pannen de pure chocolade en de boter au bain marie. Laat het iets afkoelen.


chocolade reep bakvorm gadget store radbag NL

Zo bak je deze Chili browie in vorm van RadbagNL

Klop de eieren flink


Voeg hierna de suiker, vanillesuiker, de bloem, het cacaopoeder, zout en eventueel als je van een kleine pittige na-toon houdt (lekker!) het Chilipoeder en mix dit even door.


Voeg nu de iets afgekoelde pure chocolade en boter toe.


Vul de vorm.


chocolade reep bakvorm gadget store radbag NL

Normaal laat een siliconen bakvorm eenvoudig je cake los, daarom heb ik mijn vorm niet ingevet en met bloem bestoven. Helaas kwam de brownie niet goed uit de vorm. Dat komt waarschijnlijk door de de uitstulpingen van de reep, daardoor is het moeilijker om de cake te lossen.

En dus ging de oven opnieuw aan en behandelde ik de vorm als een normale vorm:


chocolade reep bakvorm gadget store radbag NL

Vet de vorm in met een beetje boter en bedek de vorm met bloem.

Bak de chocoladereepcake in 25 minuten gaar.

Bak niet te lang anders verliest de brownie de eigenschap waar hij juist zo lekker door is: smeuïgheid!


Laat de vorm goed enkele uren afkoelen in de koelkast.


chocolade reep bakvorm gadget store radbag NL

En toen kwam de brownie goed uit de reepvorm.


De brownie als reep is natuurlijk pas af met een dikke chocoladelaag. Ook dat was even een worsteling. Getempereerde chocolade wordt sneller hard en gaat prachtig glimmen. Op de koude reep die net uit de koelkast kwam werd de chocolade wel erg snel hard en werd dan onmogelijk om mee te werken.


En dus volgde de derde sessie: De brownie werd versierd met au bain marie gesmolten chocolade. De chocolade glimt dan niet zo mooi en is wat minder knapperig. Dat mag de pret niet drukken.

De reep laat zich natuurlijk goed in blokken snijden.


chocolade reep bakvorm gadget store radbag NL

Winactie is succesvol afgesloten

Lijkt jou het ook een feest om met deze Chocoladereep bakvorm van RadbagNL de keuken in de duiken? Van RadbagNL mag ik 2 exemplaren verloten. Doe je mee? 

Wat moet je doen om kans te maken om een Chocoladereep bakvorm van RadbagNL te winnen?

1. Snuffel gerust eens op de website van RadbagNL rond. Zeker weten dat je veel inspiratie zult opdoen. Bijvoorbeeld voor komende feestdagen als Sinterklaas en Kerstmis. Zo vanuit je luie stoel! 

2. Ga naar het bericht over deze Chocoladereep brownie op de Facebookpagina van Carola Bakt Zoethoudertjes en schrijf onder het bericht welke gadget van RadbagNL jij het leukst vond en waarom. 

3. Niet verplicht maar wel heel leuk: Like de facebookpagina van RadbagNL én Carola Bakt Zoethoudertjes.

Je hebt 2 weken de tijd.Na 13 oktober zal RadbagNL de 2 winnaars uitkiezen. 

Enne… vergeet niet je facebook te checken of je hebt gewonnen. We moeten natuurlijk contact met je op kunnen nemen. Ik heb het helaas al eerder meegemaakt, indien we de winnaar niet kunnen bereiken zijn we genoodzaakt een nieuwe winnaar kiezen. 

Voor de zekerheid een mail met je adres naar Carola Bakt Zoethoudertjes sturen, behoord overigens altijd tot de mogelijkheden!

Gerelateerde posts

Comments