top of page

Chocolade ei vullen met eitjes of speeltjeChocolade ei vullen met eitjes of speeltje
Grote chocolade eieren die hol zijn, daar kun je vast iets leuks mee doen bedacht ik. Ineens zaten ze in mijn boodschappenmandje en wist ik wat ik ging proberen te maken. Kan ik de chocolade eieren netjes open krijgen, ze vullen en ze dan weer sluiten? Ik ging aan de slag. Een chocolade ei vullen met eitjes of speeltje kun je gewoon zelf met deze tips en tricks.

Chocolade ei vullen met eitjes of speeltje

Een chocolade ei wordt niet alleen verkocht met Pasen, het helel jaar door staan kinderen bij de kassa te smeken of ze niet zo'n behoorlijk duur chocolade-ei mogen hebben met een speeltje erin dat na openen al snel in de prullenbak eindigt.


Kun je een groot chocolade-ei zelf vullen?


Wat zou jij in een chocolade-ei willen verstoppen? Een geheim briefje, kleine snoepjes of...


Tip: Vind je het leuk om eieren op een ander moment in het jaar te vullen? Koop dan met Pasen voldoende eieren. De rest van het jaar zijn ze niet meer verkrijgbaar.
Chocolade ei opensnijden

Chocolade ei vullen met eitjes of speeltje

Benodigdheden:

  1. Grote, holle paaseieren, verkrijgbaar in de supermarkt, Kruidvat, Hema of Action.

  2. Inhoud naar keuze; paaseitjes, snoepjes, een briefje, speeltje; wat past erin?

  3. Crème brûlee-brander is ideaal, een verwarmd bord kan ook

  4. Een scherp mes, ik vond een mes met "zaag"-tanden fijner dan een glad mes.

  5. Keukenpapier

opengemaakte chocolade eieren

Met elk eitje moet je voorzichtig zijn

Haal voorzichtig het glanzende folie van het ei. Probeer het heel te laten zodat je het ei erna weer in de folie kunt verpakken.


In eerste instantie probeerde ik het ei open te krijgen door een scherp mes te verwarmen en de twee helften van elkaar te smelten. Dit werd helaas geen strakke lijn.

Wat het beste werkte was voorzichtig over de lijn van het ei zagen. Hou het ei in een dubbelgevouwen vel keukenpapier vast. Dit zorgt ervoor dat de warmte van je handen het ei niet doet smelten.


Zaag voorzichtig een klein beetje rondom het ei. Pas bij een tweede ronde zaag je iets meer. Bij de derde ronde lieten de helften van mijn ei los. Het is een beetje oefenen, maar je hebt het vast snel onder de knie.

Met brander de chocolade rand smelten

Gevuld chocolade eitje

Vul het ei naar wens en verwarm de zijkant van een ei-helft voorzichtig met een crème brûlee brander. Niet teveel, een klein beetje is genoeg. Zorg ervoor dat je ei op een hittebestendige ondergrond ligt. De rand van chocolade smelt heel lichtjes.


Ik heb het ook geprobeerd met een bord op een kom met heet water. Leg het ei op het bord en het zal een beetje smelten. De brander had echter mijn voorkeur.

Chocolade ei zelf gevuld met kleinere chocolade eitjes

Leg de helft van het chocolade ei op de andere helft en duw voorzichtig aan. Haal met een kwastje voorzichtig wat chocolade schraapsel van het ei af en verpak het terug in zijn glanzende velletje.Een crème brûleebrander wordt bij ons thuis best vaak gebruikt. Voor van alles en nog wat, maar niet voor crème brûlee. Crème brûlee staat overigens nog steeds op mijn to-do-list.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page