top of page

Paas plaatkoek met marshmallow vulling


Paas plaatkoek met marshmallow vulling
Hou jij ook zo van plaatkoeken? Geen koekje, maar zo’n lekkere robuuste flinke koek. Het voelt als een echte traktatie en ze zijn te groot voor de gemiddelde koektrommel. Dan is deze variant Paas plaatkoek met marshmallow vulling misschien wel een heel goed idee. Hij is heel eenvoudig en de fluffy tussenlaag is weer eens wat anders.

Vulling maken met marshmallows

Deze is gemaakt van marshmallows met wat water en je zou het water voor een deel ook kunnen vervangen door een lekker likeurtje. Door de drie verschillende structuren van deze Paas plaatkoek met marshmallow vulling, proef je steeds weer wat anders. Een stevige bodem, een iets zachtere vulling en een topping met een knak van chocolade; versierd met paaseitjes, hmmmm.


Je kunt verschillende soorten paaseitjes gebruiken. Ik kocht deze kleine eitjes, maar de eitjes van M&M of chocolade-eieren zijn natuurlijk ook erg lekker. Ook kun je de topping van chocolade aanpassen in de smaak of kleur naar keuze.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


marshmallowvulling

Paas plaatkoek met marshmallow vulling

Benodigdheden voor een vorm van 20 x 20 cm:

Voor de bodem: 

 1. 200 gram digestive koekjes of koekjes naar eigen keuze

 2. 90 gram boter (zelf gebruikte ik 50 gram en dat is echt te weinig, de bodem werd kruimelig, besparen is dus niet altijd een goed idee)

Voor de tussenlaag:

 1. 300 gram marshmallow

 2. 60 ml water (scheutje likeur of zelfs deels advocaat kan natuurlijk ook)

Voor de topping:

 1. 200 gram melkchocolade

 2. Paaseitjes naar keuze of eventueel ander bijzonder paaschocolade

Paas plaatkoek met marshmallowvulling

Paas plaatkoek met marshmallow vulling

 1. Bekleed je bakvorm met bakpapier. Zo weet je zeker dat het straks zonder problemen uit de vorm komt. Vaak laat ik de flappen van het bakpapier gewoon zitten, dan kun je de koek straks makkelijker uit de vorm liften.

 2. Verkruimel de koekjes. Dit kan met een keukenmachine, maar je kunt de koekjes ook in een stevige plastic zak doen en dan fijnslaan met bijvoorbeeld een roller.

 3. Smelt de boter, voeg de kruimels bij de boter. Roer het goed door en vul de bakvorm. Zet de vorm in de koelkast om stevig te laten worden.

 4. Doe het water met de marshmallows in een pan en verwarm deze zachtjes. De marshmallows gaan langzaam smelten, roer het geheel goed door. Je kunt het ook in de magnetron verwarmen, doe dit dan in korte sessies.

 5. Smeer de vulling over de koekbodem en zet het vervolgens terug in de koelkast.

 6. Smelt de chocolade au bain marie. Wil je graag een glanzende laag met een knak, tempereer dan je chocolade. Hoe dit werkt lees je hier

 7. Verdeel de chocolade over de marshmallow-laag en versier de bovenkant met de eitjes.

 8. Laat de Paaskoek stevig worden in de koelkast.

Paas plaatkoek met marshmallowvulling

Waarom je niet te lang moet wachten met aansnijden

Snij voordat je de chocolade te hard is geworden, de koek in stukken. Als de chocolade te hard is geworden gaat dit een stuk moeilijker.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page