top of page

Tiramisu in paasei


Tiramisu in paasei
Je hebt een heerlijk paasdiner bereid maar eigenlijk kijk je al de hele dag uit naar het dessert. Wat zullen je gasten verrast zijn met het paastoetje: Tiramisu in paasei? Een perfecte afsluiter hij een gezellige maaltijd en ook niet vervelend: ze zijn best eenvoudig te maken. 

Ga op tijd op pad

Ik had verwacht dat ik even zou moeten zoeken naar een geschikt paasei voor mijn paas-tiramisu. Toen vond ik opeens bij de Lidl het perfecte formaat. Er zitten 5 eieren in een zak voor 1,49. Ze zijn in het wit, melk en puur. Ze zijn niet te groot, maar ook niet te klein. Er moet natuurlijk ook nog iets in kunnen! Ook heb ik losse eieren gezien bij de Hema. Het wisselt elk jaar. Ga op tijd op pad als je tiramisu in een paasei wilt maken.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Ieder jaar weer anders: De hema heeft ook wat grotere paaseieren en bij de Xenos kun je een paasei-mal kopen om er zelf een te maken. Soms zijn paasartikelen verpakt in een plastic hoes in de vorm van een ei. Deze zou je ook als mal kunnen gebruiken.
Tiramisu in paasei

Paasei met tiramisu

Benodigdheden:

  1. Paaseieren ongeveer 12-17 cm groot, zoveel als je gasten verwacht

  2. 200 ml slagroom

  3. 250 gram mascarpone

  4. Halve vanillepeul of vanillesuiker

  5. lange vingers, ongeveer 4 stuks per ei

  6. Sterke koffie of espresso

  7. Kahlua

  8. Enkele scheppen suiker

  9. Cacaopoeder


paasei voor dessert tiramisu

Zo maak je een Paasei met tiramisu

Normaal proef je in tiramisu best behoorlijk veel alcoholsmaak. Niet iedereen vindt dat lekker maar over deze siroop hoor ik nooit klachten. Ook niet van kinderen. Het is een koffie siroop met Kahlua.


Ik maak de koffiesiroop zonder recept, eigenlijk op gevoel: 2 kopjes espresso (ongeveer 100 ml), scheut kahlua erbij en suiker op gevoel.  Zodra het kookt ruik ik even of je ook echt de kahlua ruikt, anders gaat er nog een scheutje bij. Kook dit nu zo’n 15-20 minuten in en laat het afkoelen. Is het te dun, laat het dan toch nog even koken, is het te dik, dan roer ik er minimaal wat water doorheen.


slagroom en mascarpone

Wil je wel een exact recept, je vindt het hier in een ouder blog over tiramisu cupcakes.

Laat de siroop goed afkoelen voor gebruik, anders wordt de slagroom/mascarpone erg dun.


Voor de eieren ben ik even rustig gaan zitten. Ik ken mezelf, dan zijn straks al die eieren mislukt. Ik prikte bovenin met een schone schaar een gaatje en nam meteen ook een stukje chocolade mee. Heel voorzichtig pelde ik steeds iets meer van het ei weg.


Behalve met tiramisu kun je ze natuurlijk vullen met van alles dat je lekker vindt. Chocolademousse of  met fruit.


Klop het slagroom stijf met enkele schepjes suiker en roer de mascarpone ook even door. Nu kunnen beide door elkaar gemengd worden. Voeg het vanillesuiker of de verse vanille hierbij.


Met bovenstaande ingrediënten kun je heel veel eieren vullen. Ik denk al gauw een stuk of 15.  Handig als je veel gasten krijgt.  Er gaat relatief weinig van de mix in het ei.


Tiramisu in paasei

Een tiramisu bouw je op in lagen. Veel ruimte heb je uiteindelijk niet, maar dat mag de pret niet drukken. Bij mij was een hele lange vinger te groot dus maakte ik ze iets kleiner.  Doop ze kort in de koude koffie. Laat ze niet te lang in de koude sterke koffie liggen anders worden echt heel nat en soppig.  Enkele seconden aan beide kanten is vaak genoeg.


Paasdessert tiramisu in paasei

Bedek de onderkant met ongeveer 2 stuks in koffie gedoopte lange vingers. Bedek deze laag rijkelijk met de Kahlua koffiesiroop (lekker!) en bedek dit met een laagje mascarpone/slagroom.

Herhaal deze lagen nogmaals. Bewaar de tiramisu tot gebruik in de koelkast.

Bestrooi de bovenkant vlak voor het opdienen met cacaopoeder.

De chocoholics komen goed aan hun trekken bij dit dessert, het dessert is toch vooral veel chocolade (ei) en een beetje tiramisu. Maar ongekend lekker en heel leuk om te presenteren.

Geen liefhebber van tiramisu? Wat zou jij graag maken in een paasei?


Fijne paasdagen!

Gerelateerde posts

תגובות


bottom of page