top of page

Chocolade mousse met twee ingrediënten


Chocolade mousse van 2 ingrediënten
Misschien ben jij vooral op zoek  naar een lichte chocolade mousse, met minder calorieën. Bijvoorbeeld deze fluweelzachte chocolade mousse met toch maar twee ingrediënten. Zelf ben ik vooral heel nieuwsgierig hoe je van twee vijanden, water en chocolade; toch zo’n lekker dessert kunt maken. Is dit inderdaad mogelijk? Tijd voor het experiment van deze chocolade mousse met twee ingrediënten!

Chocolade en water, dat is net zoiets als water en vuur. Hoe werkt deze mysterieuze techniek, hoe maak je van bijna niets een zijdezacht dessert.

Chocolade mousse van 2 ingrediënten

Chocolade mousse met twee ingrediënten

Benodigdheden:

4-6 porties

  1. 350 gram pure chocolade

  2. 250 ml water


Chocolade mousse van 2 ingrediënten

Chocolade mousse met twee ingrediënten

  1. Belangrijk is dat je alles voorbereid. Zet twee kommen klaar. Vul de onderste kom met veel ijsblokjes en koud water. Plaats hierin een (liefst metalen) kom waar je straks ruimte genoeg hebt om in de mixen, zonder dat er water in die kom loopt.

  2. Plaats 250 ml water en de pure chocolade in een pan verwarm het op een zacht vuur.

  3. Roer deze 2 ingrediënten tijdens het opwarmen, bijna voortdurend door elkaar. Zodra de chocolade gesmolten is, mag het geheel over naar de kom in het ijs.

  4. Roer de mix nu 3-5 minuten stevig door. Dit kan met een spatel, een klopper maar mijn handmixer deed het ook prima. De normaal onmogelijk combinatie van chocolade en water, veranderd door de koude van het ijs, in een zacht chocolade mousse.

  5. Je kunt de mousse dunner maken met een beetje water of dikker door meer gesmolten chocolade toe te voegen.

  6. Vul je glazen of dessert-bakjes met de mousse. Ik gebruikte hiervoor de spuitzak. Het thuis testteam vond het dessert erg lekker. Zij vonden het recept is voor 4 personen vrij zwaar.  Wellicht is het meer geschikt voor 6 personen?


Chocolade mousse van 2 ingrediënten

Zijn andere smaken ook mogelijk?

Het lijkt me ook heel lekker om in plaats van water, sterke koffie te gebruiken voor een mokkamousse. Je kunt het water ook koken met een goede thee. Bijvoorbeeld een rozenthee of blauwebessenthee van Dilma als smaakmaker. Voor de liefhebben van Chaithee of groene thee, is deze thee misschien een goede optie?


Hoe zou de chocolademousse smaken als je het water (deels) vervangt door sinaasappelsap of een andere fruitsap? Persoonlijk hou ik ook erg van de combinatie van chocolade en Chilipeper. Een snufje Chilipoeder toevoegen? Dat lijkt me een spannend idee.


Chocolade mousse van 2 ingrediënten

Eerlijk is eerlijk. Het dessert is verrukkelijk en verrassend stevig. Het is natuurlijk minder romig dan een chocolade mousse met slagroom. Toch is de techniek en het idee om een chocolademousse van twee ingrediënten te maken heel erg leuk. Waarom probeer je het zelf niet.


P.s. Iedere dag een stukje pure chocolade eten, is dat niet goed voor je gezondheid?

Iedere dag een klein portie pure chocolade is aan te bevelen toch?

Waarom niet dagelijks een borrelglaasje vol deze chocolade mousse met twee ingrediënten!

Gerelateerde posts

bottom of page