top of page

Snelle advocaat mousse met mascarpone


Snelle advocaat mousse met mascarpone
Slagroom is van zichzelf heerlijk romig. Door mascarpone toe te voegen aan slagroom, maak je het wat frisser van smaak en steviger van structuur. Hiermee kun je taarten, cakes en cupcakes versieren en vullen. Maar je kunt het ook gebruiken in desserts als tiramisu en deze snelle advocaat mousse met mascarpone. Een heel gemakkelijk te maken dessert en breed te gebruiken. Wat wel belangrijk is om zelf advocaat te maken. Heb je dat nog nooit gedaan? Echt het duurt langer om de afwas te doen dan om de advocaat te maken; jij kunt het ook!

Zelf advocaat maken

Vond ik vroeger advocaat echt niet lekker, tegenwoordig gooi ik geen eigeel meer weg en maak zelf van die heerlijk romige gele likeur. Als je zelf advocaat maakt kun je een goede drank gebruiken; bijvoorbeeld een zachte wodka of brandenwijn. In brandewijn zit vaak minder alcohol en het is soms iets zoet van smaak.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Klein- of groot dessert; pas de ingrediënten naar wens aan

Omdat ik eerder lekkere mousse, bavarois of panna cotta maakte in glazen of kopjes die nogal aan de grote kant waren, heb ik mezelf verwend met deze wat kleinere exemplaren van 100 ml.


Een makkelijk recept en zo handig, bereid het voor!

Als je eters hebt wil je niet in de keuken staan als de gasten er zijn. Dit recept van een snelle advocaat mousse is heel gemakkelijk te maken en te bewaren in de koelkast. Wil je toefjes bovenop spuiten of andere versiering bovenop strooien. Dan is het vaak beter om alles gereed te zetten en pas vlak voor het opdienen het dessert te versieren. Het zou zonde zijn als versiering als sprinkles zacht worden of kleur afgeven.


Advocaat? Als je het zelf maakt is het veel lekkerder. Het recept vind je hier.


Snelle advocaat mousse met mascarpone

Snelle advocaat mousse met mascarpone

Benodigdheden voor 4 kleine glaasjes van 100 ml (of 2 grote glazen):

 1. 150 gram mascarpone

 2. 150 gram opgeklopte slagroom

 3. 1 zakje vanille suiker

 4. Eventueel wat extra suiker naar smaak (proeven!)

 5. 1,5 theelepel advocaat (of meer als je dat lekker vindt)

 6. Advocaat als topping

 7. Gehakte geroosterde (hazel) noten, geroosterd amandelmeel of nougatine

 8. Eventueel: spuitzak met spuitmondjeSnelle advocaat mousse met mascarpone recept

 1. Klop de slagroom bijna stijf met de vanillesuiker. Klop in een andere kom de mascarpone los, roer hier de helft van de slagroom bij. Als dit egaal is opgelost mag de andere helft en de advocaat erbij.

 2. Proef nu of je het geheel zoet genoeg vindt. De mousse smaakt nu subtiel naar advocaat, maar jij bent de baas. Wil je nog wat toevoegen? Het dessert wordt ook nog met advocaat versierd, wij vonden dit genoeg.

 3. Doe de mousse in een spuitzak en spuit de mousse met ronde bewegingen omhoog in het glas. Verdeel het netjes over je glazen.

 4. Drup wat advocaat over de topping. Om het geheel nog iets meer te versieren hakte ik wat geroosterde hazelnoten fijn en strooide het over de bovenkant. Je kunt ook andere noten gebruiken of nougatine. Soms gebruik ik hier wat amandelmeel voor. Dit rooster ik dan in een koekenpan en rooster, tot het er mooi lichtbruin uit ziet.

Het dessert blijft wel een aantal dagen goed in de koelkast. Heb je echt tijdsnood? Je kunt de mousse een dag eerder bereiden en vlak voor het dienen pas versieren.

Gerelateerde posts

Kommentare


bottom of page