Snelle advocaat mousse met mascarpone


Snelle advocaat mousse met mascarpone
Snelle advocaat mousse met mascarpone
Slagroom is van zichzelf heerlijk romig. Door mascarpone toe te voegen aan slagroom, maak je het wat frisser van smaak en steviger van structuur. Hiermee kun je taarten, cakes en cupcakes versieren en vullen. Maar je kunt het ook gebruiken in desserts als tiramisu en deze snelle advocaat mousse met mascarpone.

Dat is relaxt je gasten ontvangen; je dessert is supersnel klaar en staat reeds geduldig te wachten.

Omdat ik eerder lekkere mousse, bavarois of panna cotta maakte in glazen of kopjes die nogal aan de grote kant waren, heb ik mezelf verwend met deze wat kleinere exemplaren van 100 ml.


Laat ik eerlijk zijn, ik lust best een champagneglas vol van deze heerlijke mousse met een subtiele advocaat smaak, maar af en toe mag van mij best iets minder. Vind jij ze aan de kleine kant? Pas je recept aan naar wens van je glas of kom.


Advocaat? Als je het zelf maakt is het veel lekkerder. Het recept vind je hier.


Snelle advocaat mousse met mascarpone

Benodigdheden voor 4 kleine glaasjes van 100 ml (of 2 grote glazen):

 1. 150 gram mascarpone

 2. 150 gram opgeklopte slagroom

 3. 1 zakjesvanille suiker

 4. eventueel wat extra suiker naar smaak (proeven!)

 5. 1,5 theelepel advocaat (of meer als je dat lekker vindt)

 6. advocaat als topping

 7. gehakte geroosterde (hazel) noten, wat geroosterd amandelmeel of nougatine

 8. eventueel: spuitzak met spuitmondje

Snelle advocaat mousse met mascarpone
Snelle advocaat mousse met mascarpone

Snelle advocaat mousse met mascarpone recept

 1. Klop de slagroom bijna stijf met de vanillesuiker. Klop in een andere kom de mascarpone los, roer hier de helft van de slagroom bij. Als dit egaal is opgelost mag de andere helft en de advocaat erbij.

 2. Proef nu of je het geheel zoet genoeg vindt. De mousse smaakt nu subtiel naar advocaat, maar jij bent de baas. Wil je nog wat toevoegen? Het dessert wordt ook nog met advocaat versierd, wij vonden dit genoeg.

 3. Doe de mousse in een spuitzak en spuit de mousse met ronde bewegingen omhoog in het glas. Verdeel het netjes over je glazen.

 4. Drup wat advocaat over de topping. Om het geheel nog iets meer te versieren hakte ik wat geroosterde hazelnoten fijn en strooide het over de bovenkant. Je kunt ook andere noten gebruiken of nougatine. Soms gebruik ik hier wat amandelmeel voor. Dit rooster ik dan in een koekenpan en rooster, tot het er mooi lichtbruin uit ziet.

Het dessert blijft wel een aantal dagen goed in de koelkast. Heb je echt tijdsnood? Je kunt de mousse een dag eerder bereiden en vlak voor het dienen pas versieren.


#dessert #Pasen

0 opmerkingen

Gerelateerde posts