top of page

Clean Baking Products: Op zoek naar de ideale bakvorm


Clean Baking Products: op zoek naar de ideale bakvorm
Je hebt vele bakvormen. Van zwaar staal welke neigen naar vervormen of zelfs roesten,  van porselein dat overigens heel mooi kan zijn maar breekbaar is, springvormen met een malafide antiaanbaklaag, siliconen vormen die maar soms het vervoer naar de oven niet veilig overleven zonder bakplaat eronder. Daarbij, sommige bakvormen bevatten soms ongewenste zware metalen als BPA.

Kwaliteit van de bakvorm

De kwaliteit van bakvormen is vaak erg verschillend; schoonhouden is vaak een probleem. Onze Zuiderburen bundelden deze problemen en gingen op zoek naar een oplossing.

Twee broers in België zijn aan het brainstormen geslagen. Eén van de broers is bakker. De andere werkt als ingenieur voor de NASA en is een expert in de verlijming van onderdelen aan vliegtuigen die hoge temperaturen kunnen weerstaan. De bakker liep vaak tegen het probleem aan dat bakvormen vaak niet tegen extreme temperaturen kunnen en erg kleefde.


Clean Baking Products: op zoek naar de ideale bakvorm

Samen ontwikkelde zij een stevige kunststof, composiet, die wel bestand is tegen temperaturen tot 250 graden Celsius,  een goede antikleeffunctie heeft en eenvoudig te reinigen. De bakvormen hebben de test op voedselveiligheid prima doorstaan.  


Clean Baking Products: op zoek naar de ideale bakvorm


En zo ontstond in België dit familiebedrijf CBP; Clean Baking Products!


Clean Baking Products: op zoek naar de ideale bakvorm

Het materiaal voor deze prachtige kunststof voor CPB (Clean Baking Products) werd ontwikkeld en is inmiddels volop in gebruik bij professionele bakkers.


Leuk natuurlijk zo’n prachtig verhaal, maar er moest natuurlijk wel flink getest worden. Hittegolf of niet, ik ben de keuken in gedoken om de vormen beter te leren kennen. Wow, ze zijn lekker basic en doen wat ze moeten doen.  Lekker licht maar stevig, stapelbaar en hygiënisch is omdat ze geen rare hoekjes en gaatjes hebben. Echt een vorm waar je jaren plezier van hebt.


Wist je dat:

  1. De productie van de bakvormen van CBP In België is? Dit heeft ecologische voordelen en er is meer invloed op de kwaliteit van de producten.

  2. Je nauwelijks vetstof nodig hebt bij het bakken, dat je product eenvoudig uit de vorm zal komen.

  3. Er regelmatig creatieve sessies georganiseerd worden met bakkers en patissiers? Samen ontwikkelen zij prachtige recepten.

  4. De producten zijn vaatwasserproef. Pfff, dat is best wel fijn na een flinke professionele of thuisbakker sessie!

  5. Na de zomer er een leuke winactie zal plaatsvinden bij Carola Bakt Zoethoudertjes en twee inspirerend vormen verloot zullen worden. Hou dit blog dus in de gaten!

  6. Je eenvoudig lekker thuis kunt rond snuffelen in de webwinkel van Clean Baking Products. 

  7. Dat de duurzame producten van CBP worden in de Benelux gratis worden verzonden. 

  8. CBP een eigen facebookpagina heeft en je zo op de hoogte blijft van alle nieuwe ontwikkelingen!


chocoladetaart met mashmallows en fudge Muffins koffieleutjes speculoos

Natuurlijk ben ik al aan de slag gegaan met de bakvormen. Je zult ze dus regelmatig tegenkomen.

Nieuwsgierig naar het taartje met marshmallows, fudge en chocolade dat ik bakte in deze vorm van CBP?  


Of naar de muffins met Belgische smaken van koffieleutjes en speculoos-topping? De recepten volgen binnenkort!


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page