Muffins met blauwe bessen
top of page

Muffins met blauwe bessen


 Muffins met blauwe bessen
Muffins met blauwe bessen
Muffins, kun je daar ooit genoeg van eten? Deze blauwe bessen muffin is er zo eentje. Hmmm zalig zoet maar toch ook fris door heerlijke fris-zoete blauwe bessen.

Gelukkig zijn blauwe bessen tegenwoordig goed verkrijgbaar. En zodra het seizoen over is, ligt menig diepvries van de supermarkt gevuld met deze kleine bommen vol anti-oxidanten.  En wat een heerlijke combinatie: een lekker recept om je familie en vrienden te verwennen en ook nog kans maken op een prachtige bakvorm.


Winactie Clean Baking Products uit België

Nu is snoepen met een ander wel zo gezellig, dus waarom bak je niet een tray vol? Deze prachtige muffin bakvorm van het Belgische bedrijf Clean Baking Products is hier heel geschikt voor.  Dit leuke familiebedrijf met prachtige producten waar inmiddels menig bakker ook mee werkt stelt 2 bakvormen beschikbaar om te verloten onder de lezers van Carola Bakt Zoethoudertjes. Eén originele muffins vorm een één aparte bakvorm met een verdiep. Wat een leuk ontwerp!

  1. Zin in muffins? Volg het recept van Amerikaanse muffins met blauwe bessen.

  2. Zin om te winnen? Lees dan de voorwaarden dat je kunt vinden na het recept.


blauwe bessen muffin winactie CBP

Muffins met blauwe bessen

Benodigdheden voor ongeveer 9 stuks

  1. 170 gram boter op kamertemperatuur

  2. 200 gram bloem

  3. 1/2 theelepel zout

  4. 3 grote eieren op kamertemperatuur

  5. 1/2 theelepel baking soda

  6. 200 gram suiker

  7. 125 gram zure room (heb je alleen crème fraîche in huis, dan zou ik dat gebruiken)

  8. Eventueel een scheutje vanille extract

  9. 150-200 gram blauwe bessen


muffins met blauwe bessen

Zo maak je Muffins met blauwe bessen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven), vul de bakvorm met papieren bakingcups.

  2. Meng de gezeefde bloem, baking soda en zout door elkaar en zet het apart.

  3. Rol de blauwe bessen door wat bloem om te zorgen dat ze straks zo min mogelijk zakken tijdens het bakken en zet ze opzij.

  4. Mix de suiker en de boter door elkaar, net zo lang tot het lekker romig is. Dit kan zomaar 7-10 minuten duren. Voeg nu ei voor ei erbij tot het goed is opgenomen in de mix.

  5. Spatel de droge bestanddelen zachtjes door de mix. Roer de zure room, de blauwe bessen, de vanille erbij. Spatel het geheel goed door. Vul de baking cups. Dit gaat het handigst met een ijslepel.  Vul de vormpjes tot de rand. Een muffin mag wel een hoedje hebben op de cake.

  6. Bak de muffins in 18-20 minuten gaar in de oven.

  7. Haal de muffins meteen na het bakken uit de vorm. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat de bakpapiertjes los zullen laten door het vocht dat uit de cakejes een uitweg zoekt.


muffins cupcakes met blauwe bessen
Muffins met blauwe bessen

Een goede bakvorm is dan voor de echte liefhebber ideaal.  Of het nu een prettige vorm is om muffins te bakken of andere biscuits. Wat vind je van de vierkante bakvorm met een verdiep van 17 x 17 cm? Je bakt hiermee een randje op de cake. Het verdiep kun je elegant kunt vullen met een chique strakke laag, of vullen met bijvoorbeeld fruit. Jij hebt vast zelf ook ideeën!


muffins; muffins met fruit; blauwe bessen; blueberry's; muffin b

Ramon en Lieke zijn de winnaars geworden van de bakvorm winactie van Clean Baking Products uit België.

Gefeliciteerd!  Jullie hebben inmiddels mail ontvangen 🙂

Met zo’n mooie bakvorm wil je toch meteen de keuken in?

Wat moet je doen om kans te maken op een van de bakvormen van Clean Baking Products?

  1. Laat een berichtje achter onder dit bericht en vertel welke van de bakvormen je het leukst vindt en wat je hierin zou willen bakken: de muffinvorm of de biscuitvorm met verdiep. Meer informatie over de vormen vind je op de website van CBP. Ik ben benieuwd wat jij zou maken!

Zin in een extra winkans? Dit is niet verplicht, maar wel zo spannend!

  1. Schrijf je in voor de nieuwsbrief. De aanmelding vind je in de kolom rechts bovenaan van deze pagina, maar ook onder dit bericht. Zo ontvang je voortaan al dat lekkers zo in je mailbox.

  2. Deel dit bericht op facebook met de knoppen onder dit bericht.

  3. Volg je Carola al op Facebook? Op de Facebookpagina van Carola Bakt Zoethoudertjes lees je behalve recepten ook veel leuke nieuwtjes, links en andere zoete ideeën. Hier maak ik ook de winnaars bekend op 20 september.

Kansje wagen?


Gerelateerde posts

bottom of page