Hou jij ook zo van koekjesdeeg? Ik ook! Maar ik ben wel zo iemand die eigenlijk geen deeg wil proeven met rauw ei. Het snoepen van deeg is natuurlijk heel erg lekker, maar het heeft vast ook een beetje met de voorpret te maken. Dat maakt het extra lekker. En natuurlijk omdat het niet mag. Net als stiekem van de lepel proeven…. Ssstttt, niet vertellen hoor.
Gelukkig heb ik een geweldig recept voor je! Hiermee kun je snoepen zoveel je wilt en uitdelen; want met dit recept kun je best heel veel cookie dough pindakaaskoeken maken. De koeken zijn extra lekker omdat er gecondenseerde melk in verwerkt is!
Koeken met gecondenseerde melk
Gecondenseerde melk is de basis van lekkere fudge! Wie zal het zeggen? Gecondenseerde melk is lekker zoet maar het wordt in dit recept niet verwarmd. Je hebt voor deze koeken dus geen oven nodig.
Wil jij graag een vegan versie maken? Gebruik dan gecondenseerde kokosmelk en chocolade van Tony Chocolonely.
Cookie dough pindakaaskoeken
Benodigdheden:
100 gram boter
115 gram bruine basterdsuiker
100 gram pindakaas voor in het cookie dough
1 theelepel vanille extract
275 gram bloem
1 blikje gecondenseerde melk
250 gram chocolade chips of chocolade in kleine stukjes
Bakpapier
Ongeveer een 20 x 20 cm. of maak er één van bakpapier
Voor de topping:
175 gram pindakaas
175 gram pure chocolade
Zo kun je cookie dough pindakaas koeken maken
Mix de boter met de suiker. Voeg hier het vanille extract en de pindakaas bij.
Roer een blikje gecondenseerde melk erbij, met de bloem en de chocolade chips of chocolade in kleine stukjes gesneden.
Vul je vorm die je bedekt heb met bakpapier.Je zou ook een springvorm gebruiken van ongeveer 20-22 cm.
Zet je vorm in de koelkast voor ongeveer een half uurtje.
De topping is heel eenvoudig. Smelt gelijke delen pindakaas en pure chocolade au bain marie boven een pan met water. Is het geheel goed gesmolten? Roer het goed door en bedek de bovenkant van je pindakoeken.
Laat het geheel zo’n 3-4 uur afkoelen en snij het in stukjes. Wat mij betreft niet te groot, want de koeken zijn vrij machtig.
Omdat er gecondenseerde melk in deze koeken verwerkt is, bewaarde ik ze in de koelkast. Zelf vond ik de cookie dough pindakaaskoeken koud overigens ook het lekkerst om te eten. Ieder zijn voorkeur natuurlijk. Of kwam het omdat het weer zo heerlijk warm is momenteel?
Comments