top of page

Cookie dough pindakaaskoeken


Cookie dough pindakaaskoeken
Hou jij ook zo van koekjesdeeg? Ik ook! Maar ik ben wel zo iemand die eigenlijk geen deeg wil proeven met rauw ei. Het snoepen van deeg is natuurlijk heel erg lekker, maar het heeft vast ook een beetje met de voorpret te maken. Dat maakt het extra lekker. En natuurlijk omdat het niet mag. Net als stiekem van de lepel proeven…. Ssstttt, niet vertellen hoor.

Gelukkig heb ik een geweldig recept voor je!  Hiermee kun je snoepen zoveel je wilt en uitdelen; want met dit recept kun je best heel veel cookie dough pindakaaskoeken maken. De koeken zijn extra lekker omdat er gecondenseerde melk in verwerkt is!


Koeken met gecondenseerde melk

Gecondenseerde melk is de basis van lekkere fudge! Wie zal het zeggen? Gecondenseerde melk is lekker zoet maar het wordt in dit recept niet verwarmd. Je hebt voor deze koeken dus geen oven nodig.


Wil jij graag een vegan versie maken? Gebruik dan gecondenseerde kokosmelk en chocolade van Tony Chocolonely.

Cookie dough pindakaaskoek

Cookie dough pindakaaskoeken

Benodigdheden:

  1. 100 gram boter

  2. 115 gram bruine basterdsuiker

  3. 100 gram pindakaas voor in het cookie dough

  4. 1 theelepel vanille extract

  5. 275 gram bloem

  6. 1 blikje gecondenseerde melk

  7. 250 gram chocolade chips of chocolade in kleine stukjes

  8. Bakpapier

  9. Ongeveer een 20 x 20 cm. of maak er één van bakpapier

Voor de topping:

  1. 175 gram pindakaas

  2. 175 gram pure chocolade


Cookie dough pindakaaskoek

Zo kun je cookie dough pindakaas koeken maken

  1. Mix de boter met de suiker. Voeg hier het vanille extract en de pindakaas bij.

  2. Roer een blikje gecondenseerde melk erbij, met de bloem en de chocolade chips of chocolade in kleine stukjes gesneden.

  3. Vul je vorm die je bedekt heb met bakpapier.Je zou ook een springvorm gebruiken van ongeveer 20-22 cm.

  4. Zet je vorm in de koelkast voor ongeveer een half uurtje.

  5. De topping is heel eenvoudig. Smelt gelijke delen pindakaas en pure chocolade au bain marie boven een pan met water. Is het geheel goed gesmolten? Roer het goed door en  bedek de bovenkant van je pindakoeken.

  6. Laat het geheel zo’n 3-4 uur afkoelen en snij het in stukjes. Wat mij betreft niet te groot, want de koeken zijn vrij machtig.


Cookie dough pindakaaskoek

Omdat er gecondenseerde melk in deze koeken verwerkt is, bewaarde ik ze in de koelkast. Zelf vond ik de cookie dough pindakaaskoeken koud overigens ook het lekkerst om te eten. Ieder zijn voorkeur natuurlijk. Of kwam het omdat het weer zo heerlijk warm is momenteel?


Cookie dough, ditmaal kun je er echt van genieten. Zonder gevaar snoepen van koekdeeg.



Gerelateerde posts

Comments


bottom of page