top of page

Dak van Sinterklaastaart


Dak van Sinterklaastaart
Dak van Sinterklaastaart

Bakken? Nee, vandaag gaan we niet bakken. Ik noem het knutselen met lekkere ingrediënten. Met een cake uit de supermarkt als basis, kun je een heerlijk eetbaar dak maken. Dat is nog eens een leuk karweitje om samen met de kinderen te maken voor bij de pakjesavond.

Ook als je geen bakgod bent, zet je deze Sinterklaastaart zo in elkaar

De dakpannen zijn gemaakt met zure matten. Het is behoorlijk koud en dus ligt er sneeuw op het dak. Bovenop de sneeuw ben jij de baas. Wat kun je allemaal voor lekkers vinden in de winkel om het dak mee te versieren of heb je zelf al kruidnoten gemaakt?

Maak alvast het dak en klop de sneeuw, maar zet het taartje pas in elkaar vlak voor het opdienen. Dat kost niet veel tijd hoor, maar enkele minuten.Zure matten in stukken snijden of knippen

Dak van Sinterklaastaart

Benodigdheden:

 1. 1 cake uit de supermarkt of je bakt hem zelf!

 2. 1 pak zure matten, is je cake vrij groot, dan heb je aan 1 pak vermoedelijk niet voldoende.

 3. Witte chocoladepasta

 4. 250 ml slagroom

 5. Suiker naar smaak

 6. 2 zakjes klopvast fix of eventueel een deel mascarpone om je slagroom iets steviger te maken

 7. Kruidnoten

 8. Versiering voor op het dak.zure matten als dakpannen

Dak van Sinterklaastaart in elkaar zetten

 1. De cake heb ik bewust niet gevuld omdat er een kans is dat de cakelagen over elkaar gaan schuiven. Smeer de zijkanten van de cake in met witte chocoladepasta. Het hoeft niet zoveel te zijn maar net genoeg om de dakpannen vast te houden.

 2. Knip of snij de zure matten in stukken. De matten zijn helaas niet allemaal even perfect recht en strak, maar dat mag de pret niet drukken. Mijn cake had uiteindelijk vier lagen met dakpannen. Kijk bij jouw cake hoeveel pannen er nodig zijn.

 3. Snij kruidnootjes doormidden en bevestig ze als een goot rondom het dak.

 4. Klop de slagroom stevig met de klopfix en de suiker. Spuit de slagroom op het dak met een spuitzak of verdeel het met een lepeltje. Ik had mooie toeven gespoten, maar daar zag je later niets van terug, dus gewoon met een lepel de slagroom op het dak scheppen werkt ook.

 5. Versier het dak met allerlei lekker dat je hebt kunnen vinden. Rasp eventueel een kruidnootje fijn over het dak als versiering.Dak van Sinterklaastaart

Nu ben ik zo benieuwd wat Sinterklaas zelf van de taart vindt.  Ga jij het dak ook maken en wil je het ons dat laten zien? Je kunt je eigen foto uploaden bij de foto van dit artikel op Pinterest die je hier kunt vinden.Gerelateerde posts

Comments


bottom of page