top of page

Gevulde croissant van Sinterklaas


Gevulde croissant van Sinterklaas
Gevulde croissant van Sinterklaas
Wist je dat Sinterklaas het heerlijk vindt om rustig te ontbijten en dat hij heel erg veel van croissants houdt? Nou dan is hij niet de enige. Croissants koop ik het liefst afgebakken om ze voor het opdienen zelf ook nog kort even in de oven te pimpen. Dan worden ze net weer wat knapperiger. Samen met een feestelijke vulling, wordt een croissant een heus gebakje!


Gezellig ontbijt idee, eenvoudig en je kunt het met de kinderen maken.

De croissant kun je vullen met botercrème, banketbakkersroom, Chantillycrème lekker met Sinterklaas: sinaasappelvulling met mascarpone of een van de vele andere vullingen. Je kinderen zullen het heel leuk vinden om gevulde croissants zelf te maken en dan is het handig om het niet te moeilijk te maken. Daarom koos ik voor slagroom die ik wat pimpte met speculaaskruiden. Overigens vinden vele kinderen, klein en groot, de kant en klare spuitbus nog leuker!  En geef ze ongelijk, ik vind het zelf soms ook heel leuk om te spuiten. De ongelofelijke snelheid waarmee de slagroom uit de bus komt is vaak behoorlijk grappig.

Kies een lekkere vulling, maar menig kind zal het liefst aan de slag gaan met een kant en klare spuitbus slagroom!


De croissant vullen met slagroom met speculaaskruiden
Gevulde croissant van Sinterklaas

Gevulde croissant van Sinterklaas

Benodigdheden voor 4 stuks:

 1. 4 afbak-croissants of 4 afgebakken croissants

 2. 250-300 ml slagroom (of een andere vulling naar keuze zie de 2e alinea)

 3. Optie: 1 zakje slagroom-versteviger

 4. Beetje suiker naar smaak

 5. Speculaaskruiden

 6. Kruidnoten; in stukjes of nog leuker: schuddebuikjes

 7. Voor wat meer kleur: een chocolaatje van de Sint

Ook nodig:

 1. Spuitzak met mooi spuitmondje


Gevulde croissant van Sinterklaas
Gevulde croissant van Sinterklaas

Gevulde croissant van Sinterklaas maken

 1. Zorg voor lekkere knapperige croissantjes. Dit kunnen afbak-croissants zijn of croissant van de bakker of supermarkt. Zijn de een dag oud, bak ze zo’n 5 minuten op ongeveer 175 graden. Dan worden ze weer lekker knapperig en smaken ze een stuk beter.

 2. Laat de croissant afkoelen.

 3. Maak je vulling. Ik maakte slagroom door de room met 1 zakje versteviger, beetje suiker stevig te kloppen. Toen de slagroom stijf was voegde ik een snufje speculaaskruiden toe. Gebruik in eerste instantie liever niet teveel anders proef je niets anders meer. Je kunt altijd nog wat toevoegen, maar je kunt er niets meer uit halen.

 4. Vul de spuitzak.

 5. Snij de croissant bovenop open en duw de zijkanten iets uit elkaar. Spuit 2 banen; eentje om de binnenkant iets op te vullen en de tweede is voor de sier half in de croissant en half bovenop.

 6. Versier de croissant met snoepgoed van Sinterklaas. Zelf gebruikte ik schuddebuikjes. Dit zijn eigenlijk mini-kruidnootjes met een hoog cute-gehalte. Ik vind ze op brood niet zo bijzonder maar op gebak des te meer!


Omdat de croissant wat kleur miste ben ik zowaar direct naar de supermarkt gelopen om een zakjes chocolaatjes te halen die voor wat kleur zouden zorgen. Voilà, gelukt!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page