top of page

De cupcakemaker

De cupcakemaker
Het lijkt me toch wel handig; zo’n cupcakemaker. Stekker erin en klaar.  Hoe werkt zo’n cupcakemachine en wat kun je ermee? Lees mee met de mogelijkheden van de cupcakemaker.

Een cupcakemachine bakt cupcakes zonder dat je een oven nodig hebt. Heb je een stopcontact, dan kun je cupcakes maken. Handig, dus ook bijvoorbeeld in het studentenhuis, of in de caravan.De cupcakemaker

De cupcakemaker heeft een anti aanbaklaag, maar omdat je de bladen niet los kunt maken vind ik het persoonlijk handiger om altijd met een bakingcup te bakken.De cupcakemaker

Wat me opvalt is dat er geen gewone bakingcups in passen. Je bent genoodzaakt om kleine bakpapiertjes in de machine te gebruiken. Eigenlijk zijn de mini bakpapiertjes net een beetje te klein, ze mogen van mij wel iets groter zijn. Het groene bakpapiertje van normaal formaat van dr. Oetker paste niet.


Maar bak je graag mini cupcakes….. dan kun je lekker aan de slag met deze machine. In no-time heb je 8 cupcakes op een presenteerblad. Verwachte plotseling visite? Binnen 15 – 20 minuten heb je een heerlijke kleine traktatie op tafel. En terwijl de machine bakt, kun je zelf eventueel toeven maken.  Dat alles in ongeveer 15 minuten tijd!
De cupcakemaker

Hoe werkt de cupcakemaker?

 1. Mix je cakemix, cupcakemix of je eigen recept in enkele minuten.

 2. Doe mini bakingcups in de machine. De machine is nog koud.

 3. Met een theelepel kun je de bakingcups vullen. Ik was nog wat voorzichtig want wat gebeurt er als je teveel mix in de vorm doet? Je kunt de bakingcup tot bijna bovenin vullen.

 4. Doe het deksel dicht en stop de stekker in het stopcontact.

 5. Na ongeveer 3 minuten is de machine opgewarmd. Dan gaat behalve het rode lampje ook het groene lampje branden.

 6. Vanaf nu duurt het ongeveer 10 minuten, dan zijn de cupcakes klaar. Zelf bakte ik ze nog iets langer; 12-13 minuten. De baktijd zal behalve de machine ook afhankelijk zijn van de ingrediënten die je gebruikt en hoeveel mix nodig is om te bakken tot een heerlijke mini cupcake.

De cupcakemaker

Mini cupcakes

De mini’s. Links een mini cupcake met een eigen bakingcup, iets kleiner dan de meegeleverde bakingcups (rechts). De tulp bakingcups bakte niet helemaal mooi. Ik kom wel vaker bakingcups tegen die ik aan de kleine kant vind en normaal laat ik deze links liggen. Kom ik ze binnenkort tegen, dan ga ik ze uitproberen in deze machine.


Maar de machine kan nog meer maken!De cupcakemaker

Hartige mini cupcakes

Zo bakte ik ook heerlijke hartige mini cupcakes. Erg geschikt voor kleine hapjes. Je kunt de laatste tijd steeds meer hartige cupcake recepten vinden, met dank aan Rudolph van Veen. Heel leuk als hartig hapje dus.


Je kunt hier alle kanten mee op. Binnenkort vind je een recept en ideeën over hartig bakken in de keuken met de cupcakemaker. Eigenlijk zijn het een soort van mini quiches.


De cupcakemaker

En zo bakte ik o.a. cupcakes met pesto, zongedroogde tomaatjes, bascilicum en kaas.Mini oliebollen cupcakes

Ik weet, het is niet de tijd ervoor maar ik had nog een pak oliebollenmix in de voorraadkast. Sorry, oliebollen maak ik altijd met een oliebollenmix, supersnel en lekker. Wanneer durf ik het aan mijn eigen mix helemaal zelf te maken?


Ik maakte de mix met kaneel, suiker en rozijnen en liet het geheel een uurtje rijzen. Vet de platen licht in met zonnebloemolie.


De oliebollentjes bakte ik zonder bakingcup in ruim 15 minuten. Als de oliebol los laat is het klaar. Laat de oliebol nog niet los, dan is de bol nog niet gaar en moet je even geduld hebben. De bovenkant van de bollentjes zijn wat witter van kleur dan de onderkant.


Het is natuurlijk een keuze. Echte oliebollen zijn zeker lekkerder, maar de machine bakt ze eenvoudig en zonder frituurlucht in huis. Ze zijn gezonder want ze bevatten praktisch geen vet en dat kan een reden zijn voor liefhebbers die geen vet mogen of willen eten.Conclusies van deze cupcakemaker:

 1. De cupcakemaker van inventum is een handige machine om in een korte tijd mini cupcakes te maken.

 2. Ook als je geen oven hebt kun je nu toch gewoon deze heerlijkheden bakken, doch wel de miniversie.

 3. Waar een stopcontact is kun je bakken. Dat hoeft natuurlijk niet perse op het keukenblad als je daar druk bezig bent. Dus ook cupcakes bakken in het studentenhuis of in de caravan, op je werk…… waar je maar wilt.

 4. Je hoeft niet alleen aan zoet te denken. Kleine hartige quiche/taartjes zijn leuk om te presenteren.

 5. Oliebollen? Natuurlijk zijn ze gebakken in olie lekkerder dan zonder olie in dit apparaat maar leuk om ze te maken als je geen of minder vet wilt gebruiken.

 6. Samen met je kids in de keuken: wat zullen ze blij zijn je te helpen met deze kleine cakejes.

 7. Wat een leuke machine om kado te krijgen of te geven.

Gerelateerde posts

Commenti


bottom of page