top of page

De huishoudbeurs 2014


huishoudbeurs 2014
Was vroeger de huishoudbeurs echt iets voor mijn moeder. Vandaag de dag behoor ik zelf tot de doelgroep van de huishoudbeurs. Ik ben een volwassen vrouw, zelfstandig, hou van koken, mode,  thuis vertoeven, kinderen en lekker af en toe een vriendinnendag. Dus toen de mogelijkheid zich aandiende, greep ik deze met beide handen aan en reisde af richting RAI in Amsterdam om de huishoudbeurs te gaan bezoeken.

De huishoudbeurs anno 2014

Wat wenst een vrouw anno 2014 zich allemaal op het gebied van fashion en lichamelijke verzorging, interieur, tuin en huishouden, alles voor de familie. 

Waar ik natuurlijk vooral voor ging kijken: de foodafdeling en het innovatieplein. Wat valt er voor een zoete foodblogger allemaal te beleven, wat is nieuw.


gezellig druk op de huishoudbeurs 2014

Het is 11.00 uur, de poorten van het lusthof voor vrouwen gaan open: de huishoudbeurs. Ik weet niet wat ons bezielde, maar we zijn opgewonden, blij als een klein kind dat jarig is weten we van gekkigheid niet waar we moeten beginnen. Ik heb een enorme plattegrond in mijn handen en weet wel waar ik heen wil maar het is best een doolhof om te vinden waar ik vooral voor kom: de food & drink afdeling.


Eten heb ik wel meegenomen maar ik heb het niet gegeten. Ook zonder hebberig graaien kun je veel lekkers proeven in de food & drinks-hal.


Wat me vooral opviel is dat er erg veel snacks, sauzen, snoep en chips verkrijgbaar zijn.  Er zijn ook wel “gezonde alternatieven” verkrijgbaar. Helaas hoor je over deze “gezonde keuzes”, soms in de media minder positieve berichten. Deze alternatieven zijn zeker erg lekker, maar er zit toch meer suiker in verborgen dan eigenlijk nodig is.


huishoudbeurs 2014

Het is een beetje zoeken geblazen tussen de afvalrepen en de fruitwaters om wat gezonds te vinden. En wat er te vinden was, is niet echt overdadig. Eén kraam heb ik gevonden met heerlijk gedroogd fruit en diverse superfood ingrediënten.


huishoudbeurs 2014

Fabrieksbakkerij het stoepje bakt zijn broden nu ook deels glutenvrij.


huishoudbeurs 2014

Zeeland

Opvallend:  een klein Zeeuws fabriekje, het merk Strien, dat met 30 man personeel handmatig 100% natuurlijke koekjes bakt voor enkele supermarkten. En lekker dat ze zijn. Ik zou best het recept willen van het boter-citroen koekje!


huishoudbeurs

Natuurlijk vind je ook een hoop gekkigheid. Hoe gekker, hoe meer aandacht je krijgt.


huishoudbeurs

Innovatieplein vind ik een groot woord. Op dit plein waren leuke nieuwe snufjes en snuisterijen te bewonderen.


huishoudbeurs

De jeugd

Voor jongeren was er een speciale zaal beschikbaar waar je boven de 25 niet naar binnen mocht. Had ik even geluk dat ik een mooie perskaart tot mijn beschikking had. Zo kreeg ik toch toegang tot dit plein. Deze Beauty, Fashion and Friends is vooral een hal voor meiden. Vol met make up stands en mode. En heb je geen interesse in mode en make up?  Wat dacht je van een knus optreden van Yes-R?huishoudbeurs

De weg kwijt

ja, waar kwam ik ook al weer voor. Was dat niet om te inspiratie op te doen voor mijn blog? En zo liep ik langs een kraam vol taartspulletjes en kon het natuurlijk niet laten om even te snuffelen.


Het was eigenlijk heel goed te doen op de huishoudbeurs. Komt het omdat het crisis is? Zijn het de Olympische spelen of de voorjaarsvakantie de oorzaak? Feit is dat we eigenlijk nergens lang hoefden te wachten. Om een chocolaatje te proeven hoefde geen ellebogen gebruikt te worden, de alcoholische drankjes waren zo eenvoudig te verkrijgen dat we ons zelf onder controle moesten houden om niet te neigen naar het proeven van alle aanwezige te testen drankjes.

Erg leuk waren ook de diverse mogelijkheden om samen op de foto te gaan.  Het doel is natuurlijk reclame maken en hier werkten we maar al te graag aan mee. Want wees eerlijk; lekker met je vriendin, zus moeder of dochter op de foto, je lacht vanzelfsprekend. En thuis gekomen, geniet je nog even na.


huishoudbeurs

Ga jij ook naar dit lusthof

Wat doet een foodblogger op de huishoudbeurs? Lekker een dagje uit met een goede vriendin. Gewoon genieten van alles wat de stands te bieden hebben, je laten verwennen door de verkopers die graag iets aan je willen aanpraten. Zo werd mijn haar gestyled, mijn gezicht werd voorzien van nieuwe make up, mijn rug werd vertroeteld door speciale massage-kussens, ik mocht op een vibrerend fietszadel zitten als ik wilde (maar niet durfde), mijn maag werd voorzien van vooral veel Aziatische eten en veel zoet. Vervolgens testte ik drankjes welke goed zouden moeten zijn voor mijn cholesterolgehalte, watertjes met vruchtensmaak en verse fruit/groente drankjes. En vergeet ook de heerlijke likeuren en andere alcoholische versnaperingen niet.


Ik heb lekker genoten dus. Ben je op zoek naar inspiratie op bakgebied? Dan kom je van een koude kermis thuis. Ga dan niet naar de huishoudbeurs. Zoek je een dagje vertier met je moeder, dochter, vriendin, buurvrouw of zus om ongegeneerd te ontdekken wat de vrouw anno nu bezig houdt. Dan ben je echt een lekker dagje uit in de huishoudbeurs 2014 en reis je af met de auto of met de trein die voor de deur stopt naar de Rai in Amsterdam.

Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page