top of page

De oefencake


oefencake taart
Er zijn en paar dingen die ik graag wil uitproberen zonder meteen uren in de keuken te hoeven staan. Dus kocht ik een megagoedkope cake voor zeg rond de 90 cent. De cake werd bekleed met marsepein die al een beetje oud begon te worden en op moest.

oefencake taart

Oefenen op de oefencake

Toen had ik vrij baan om de marsepein te gaan sponzen en verven, iets dat ik graag wilde uitproberen. De ene kant van de oefencake was voor mij, de andere kant van de cake wilde mijn jongste zoon graag bewerken.


oefencake taart

Tja, als je jong bent wil je vooral overal graag je naam opzetten 🙂


oefencake taart

Allerlei molds werden test, sommige zijn zelf gemaakt.

Over de ene test was ik enthousiaster dan over de andere. Maar….., de missie is: uitproberen.

oefencake taart

Test één, twee, drie

Een speciale smoother voor strakke randen rondom de taart. Ik heb hem al eerder gebruikt en had geen idee hoe hem te gebruiken, te bang om de taart te verpesten. Ik kon nu mooi aan de slag. Cake is natuurlijk steviger, zeker als hij even in de koelkast is geweest. De test verliep goed. Die smoother ga ik binnenkort met plezier gebruiken.


oefencake taart

Vieze vingers

Geen handschoenen gebruikt? Verf aan mijn vingers. Op dat soort momenten besef ik wel wat een rommel kleurstoffen zijn. Binnenkort ga ik op zoek naar natuurlijke kleurstoffen, want die zijn wel te koop, alleen nog niet in de meest gebruikelijke taartwinkels.


oefencake taart

Ook deze cake wordt gegeten

Al met al een aanrader. Restjes opmaken en dat met als enige aanschaf: de goedkoopste cake van de supermarkt. De cake werd overigens wel gegeten. Bij ons thuis wordt toch vaak het marsepein of het fondant van de taart gehaald. Het marsepein is voor ons gewoon versiering.

Te vaak een taartje gehad hier thuis?

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page