top of page

Gastblog: How to unicorn of eenhoorn cupcake


Unicorn of eenhoorn cupcake
Na pimp je cupcake vertelt Jorine van Ruitenbeek je in dit 2e gastblog hoe je stap voor stap deze leuke unicorn maakt!

In deze blog wil ik jullie graag vertellen hoe je deze leuke en lieve unicorn maakt! Allereerst heb je een aantal dingen nodig, deze heb ik voor jullie op een rij gezet.


Benodigdheden om cupocakes te maken en te versieren

How to unicorn of eenhoorn cupcake

Benodigdheden

 1. Cupcakes, mijn recept kun je hier vinden.

 2. Wit fondant

 3. Grijs fondant

 4. Vijf andere kleuren fondant (vier kleuren voor het haar, één kleur voor de hoorn)

 5. Zwarte suikerparels

 6. Eventueel wat glazuur (dient als lijm)

 7. Rolstok

 8. Placemat

 9. Bakpapier

 10. Rondjes uitstekers

 11. Modelleer gereedschap met een rondje er aan

 12. Mesje


Je artiesten voor het maken van de unicorn.

Zo maak je de unicorn of eenhoorn

We beginnen met het witte fondant. Kneed deze goed en rol hem uit op het placemat. Check welke ronde uitsteker ongeveer dezelfde maat is als de cupcake. Leg het fondant op het bakpapier en steek het rondje uit.Waarom ik het fondant op bakpapier leg? Zo blijft het fondant minder plakken op de ondergrond! Leg het fondant op de cupcake, eventueel kun je het fondant met een heel klein beetje glazuur vast plakken. Glazuur maak je gemakkelijk met water en poedersuiker.


opbouw van de unicorn cupcake

Kneed en rol nu het grijze fondant. Ook hier steek je weer een rondje uit. Echter gaat deze niet helemaal op de cupcake, maar zet halverwege het rondje de uitsteker neer. Zo krijgt het fondant een ovale vorm. Op de foto zie je precies wat ik bedoel. Hierna mag het fondant op het onderste gedeelte van de cupcake. Maak met het modelleer gereedschap twee neusgaten en met een kleine ronde uitsteker een mond.


Iets wat ik al wel vaker vergeten ben bij het maken van de unicorn cupcakes, zijn de oren. Zo ook bij het schrijven van deze blog 😉 De oren maak je door twee driehoekjes uit te snijden met een mes. Plak de oren op de bovenkant van de cupcake.


Boetseer het zo dat er een hoorn ontstaat. Plak hem tussen de oren van de unicorn. De haren van de unicorn mogen natuurlijk niet ontbreken. Ik koos voor pastelkleuren, ik vind dit zo gezellig staan! Draai van alle kleuren fondant een rondje en rol deze uit.

Als het iets te groot is kun je gewoon een stukje fondant afsnijden. Plak het fondant op de unicorn cupcake, zie je hoe leuk hij al is?Tot slot natuurlijk de oogjes! Ik gebruikte zwarte suikerparels, maar je kunt ook een ander kleurtje suikerparels gebruiken. Eigenlijk geldt dit natuurlijk voor alle kleuren fondant die ik gebruikt heb.


unicorn cupcake

Hou je meer van marsepein? Voor het maken van deze cupcake kun je ook marsepein gebruiken. Wel adviseer ik om vooral de hoorn en oren van fondant te maken. Marsepein zakt waarschijnlijk in, dit is natuurlijk zonde van je werk en cupcake!


Tip: als het fondant erg plakt, was dan je handen met koud water. Droog goed af! Je handen worden soms warm waardoor het fondant gaat plakken.

Ik vind het leuk om te bakken en wat lijkt het mij leuk om te bakken voor anderen. En ook dan geldt weer van monchoutaart tot cupcake.Daarom wordt er nu een website gemaakt van mijn bakbedrijfje; Cake en Feestjes.

Voor nu kunnen jullie een kijkje nemen op mijn facebook. Ik hoop jullie daar te zien!

Liefs, Jorine


-- DANK --
Bedankt Jorine, voor opnieuw een hele cute gastblog! De handig ‘how to’ foto’s bij dit blog zijn van Jorine zelf en van Erwin Beekman.

Gerelateerde posts

Comments