top of page

Delicious 60 x ovenrecepten van Valli Little


Delicious 60 x ovenrecepten van Valli Little
Delicious 60 x ovenrecepten van Valli Little
Je kent ze vast, want al snuffelend tussen de boeken en tijdschriften word je visueel aangetrokken tot de prachtige fotografie. De boeken en tijdschriften van Delicious.  Zo vlak voor de feestdagen verschijnt er een serie goed geprijsde leuke boeken. En welke keuze je ook maakt, 60 x easy-, 60 x grill- of dit exemplaar 60 x ovenrecepten: je wordt verleid. De fotografie van de boeken en magazines van delicious zijn adembenemend.  Delicious 60 x ovenrecepten van Valli Little is een verzameling recepten uit de collectie kookboeken van Valli Little & Delicious.

Ik laat je graag het exemplaar met oven gerechten zien. De oven mag aan en dat is altijd een goed begin.

Inhoud

Of het verhaal van een boek van bescheiden formaat dat toch heel groots blijkt te zijn!  De weegschaal valt in het boek duidelijk naar de zoete kant (jippie). Maar ook de hartige trek wordt gevoed met recepten uit de oven!  Taarten en vlaaien, cupcakes, muffins en koekjes, hartige taarten en pasteien. Zelfs voor het dessert wordt mijn favoriete keukenapparatuur voorverwarmd.De magie van Delicious

Prachtig fotografie aan de ene kant, met kort en bondige recepten aan de andere kant. Er is ruimte voor speciale ingrediënten en wat extra informatie hierover.


Je leest wat granaatappelmelasse is en waar je het koopt, maar ook hoe rozenwater gemaakt wordt. Weet jij eigenlijk wat pijlwortelmeel is? Ik had geen idee, maar nu weet ik wat het is en waar je het koopt.


Delicious recepten

Waren vroeger veel baksels gemaakt van boter, bloem, suiker en eieren en chocolade. De bak-fanaat anno bijna 2016 heeft vaak ingrediënten als dadels, bijzondere vruchten, rozenwater, amandelmeel in de keukenkastjes thuis.


Zo bak je links de Harten passievruchtengebak, rechtsboven de Pistachecake met gesuikerde rozenblaadjes. Rechts onder Sticky dadelcake met verse roomkaas en golden syrup. Alleen het woord sticky trekt al meteen mijn aandacht.


Delicious zoete recepten

Kleurrijk

Fruit en taart, het blijft toch altijd een favoriete combinatie. Het wonder van de natuurlijk in prachtige kleuren en smaken. Valli weet hier vaak net een apart tintje aan te geven.  Links: Eenvoudige abrikozentaart met marsepein en pistachenootjes. Dit taartje is echt supersnel klaar. Ik kan het weten, want ik heb het taartje al gemaakt. Het recept volgt binnenkort.Rechts boven: Elegante perziktaartjes met rode-peperijs. Rechts onder: Taartjes met frambozen en meringue. Haal die crème brûlée brander maar tevoorschijn!


hartige recepten

Food as art

In de serie hartig viel de was het de naam van deze taart die me direct charmeerde. Stilleventaart. Grappig, echt een foto om even wat langer naar te kijken. Wat zie je eigenlijk allemaal in de taart?


Rechts onder: Amandelcroissant pudding met crème Anglaise en frambozen. Dit lijkt me een ideaal recept na 1e kerstdag of 1e paasdag als je nog wat croissant over hebt.


Valli: “Ik krijg meer aanvragen voor ovenrecepten dan voor welk ander gerecht ook, dus ik weet dat ik niet alleen sta in mijn passie voor bakken.”

Delicious 60 x ovenrecepten van Valli Little
Delicious 60 x ovenrecepten van Valli Little

Makkelijker dan het lijkt

Valli’s recepten zijn vaak vrij eenvoudig te maken. Toch weet zij een gewoon taartje vaak net die touch te geven dat het er speciaal uit ziet. Of dat je baksel net een beetje anders proeft dan je gewend bent. Ik ben fan.


Delicious 60 x ovenrecepten van Valli Little is een erg toegankelijk boekje voor iedereen. Met 60 inspirerende recepten, prachtige foto’s en niet te vergeten een mooi prijsje een aanrader. Ideaal om jezelf of iemand anders cadeau te doen.


delicious. 60 x ovenrecepten

Je vindt het in de boekenwinkel of bij BOL.com.

ISBN; 9789059566538


-- DANK --
Dit review is mogelijk gemaakt door de uitgeverij van 60 x oven gerechten: Fontaine uitgevers. De fotografie is van: Brett Stevens, Ian Wallace, Jeremy Simons.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te fotograferen past de foto beter in het verhaal bij mijn blog.”

Gerelateerde posts

Opmerkingen