top of page

Dessert van monchouroom en jelly op bodem van biscotti


Dessert van monchouroom en jelly op bodem van biscotti
Onlangs heb ik van die leuke weckpotjes gekocht. Ze zijn best wel klein en dus voor een gezin niet echt ideaal om jam in te maken. Voor mij hebben de weckpotjes of jampotjes vooral een hoog cute gehalte. Ze zijn super leuk om een ontbijtjes of desserts in te maken. Heb je zelf geen leuke weckpotjes? Leuke glaasjes of andere potjes kunnen natuurlijk ook. Ik bewaar bijzondere potjes jam, uitjes of augurken vaak, hier kun je ook goed desserts in maken. Je kunt er zelfs cake in bakken!

Zelf biscotti maken een gemakkelijk recept

Handig; want je maakt een dessert in een potje eerder. Zo kun je het goed bewaren om later te presenteren

Ik had nog een pakje monchou liggen en nog een flinke hoeveelheid biscotti. Het waren de restjes van een grote partij biscotti die ik onlangs had gebakken. De minder mooie restjes verdwijnen fijn in de bodem. Niemand die het ziet.


Biscotti?

Dat leek me erg lekker als bodem dus hup aan de slag. Het werd een romig fruitdessert maken met biscottibodem besprenkelt met amandellikeur.


Dessert van monchouroom en jelly op bodem van biscotti

Dessert van monchouroom en jelly op bodem van biscotti

Benodigdheden voor 6 personen:

 1. 100 gram biscotti (of andere koek naar smaak)

 2. Eventueel 1 eetlepel siroop of amandellikeur

 3. 50 gram boter

 4. 1 doos zomerfruit uit de diepvries of vers fruit naar smaak (200 gram)

 5. 100 gram stevige monchou (rechthoekig pakje)

 6. 2-3 eetlepels suiker naar smaak plus wat extra voor de jelly (proeven!)

 7. 1 zakje vanillesuiker (of 1 theelepel extract)

 8. 200 ml slagroom

 9. 1,5 gelatine blaadje
Zo maak je dit dessert van monchouroom en jelly op bodem van biscotti

 1. Laat het fruit ontdooien op een paar vruchten na die je later gebruikt als versiering. Duurt het te lang, dan kun je kort de magnetron op een ontdooistand laten helpen. Pureer de vruchten fijn.

 2. Zet de gelatine (minimaal 15 minuten) in koud water klaar.

 3. Sla de biscotti fijn of mix de koekjes fijn in een mixer. Smelt de boter op een laag vuur en roer de fijne biscotti er doorheen. Ik roerde er nog 1 eetlepel amandellikeur doorheen. Verdeel de bodem over de potjes en laat de potjes afkoelen.

 4. Roer de monchou los in een kom. Roer de slagroom stijf met de suiker, vanillesuiker of vanille-extract. Roer de helft van het gepureerde fruit hier doorheen. Vul je weckpotjes.

 5. Verwarm het tweede deel van het gepureerde fruit. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer het door. Voeg nu een schepje suiker toe. Voeg zo nodig nog wat extra toe. Vul je glaasjes met de vloeibare jelly.

 6. Doe je potjes dicht en laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Plaats vlak voor het opdienen wat (vers) fruit op het dessert. Geen fruit meer? Strooi dan wat fijne biscotti over de bovenkant.Geen stress

Terwijl je het diner bereidt voor je gasten, hoef jij je niet druk te maken voor het dessert. Je dessert van monchouroom staan lekker cute af te koelen in de koelkast. Kant en klaar om te presenteren.


Handig!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page