top of page

Kaasvlinders hartige koekjes maken


Hartige kaasvlinders koekjes maken
Hartige kaasvlinders koekjes maken
Als echte kaaskop hou ik heel veel van kaasvlinders of andere snacks met kaas.  Ik lust in bijna al mijn gerechten kaas. Diel liefde voor kaas gaat heel ver. Ik ben ook verzot op bijna alle soorten kaas.  Van zachte jonge kaas tot flinke kazen die naar tenenkaas ruiken. Alleen voor geitenkaas gaat mijn hart niet sneller kloppen. Het ruikt en smaakt naar geit. Maar dat is persoonlijk en die mening delen velen van jullie niet.

Kaasvlinders uit de winkel zijn lekker, maar ze zijn soms wat bleekjes van kleur en het gebeurt ook wel eens dat het bladerdeeg een beetje ranzig oud smaakt. Daarom is het heel erg leuk om eens je eigen hartige kaasvlinders koekjes te maken. Die zijn lekker krokant en vol van smaak. Maar ook hier geldt: eet ze liefst diezelfde dag nog op.



Onlangs heb ik ontdekt dat vers bladerdeeg in steeds meer supermarkten verkrijgbaar is. Het is direct klaar, heeft een lekker groot formaat dat soms heel handig is.  Maar ik kies het vooral omdat het gewoon veel mooier bakt en beter smaakt.


Diepvries bladerdeeg vs vers bladerdeeg

Diepvries bladerdeeg werkt goed,  maar wil je het echt lekker? Kies dan voor vers bladerdeeg uit de koeling van je supermarkt.


Zo rol je bladerdeeg met kaas op om kaasvlinders te maken

Kaasvlinders hartige koekjes maken

Benodigdheden voor ongeveer 30 koekjes:

  1. 1 rol vers bladerdeeg of uit de diepvries

  2. 200 gram jonge kaas

Kaasvlinders hartige koekjes maken

Zo maak je zelf kaasvlinders

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (raadpleeg de beschrijving van je bladerdeeg). Gebruik je bladerdeeg uit de diepvries? Laat het ontdooien.

  2. Bij vers bladerdeeg kun je direct aan de slag. Rol het deeg uit. Vers bladerdeeg wordt verpakt in bakpapier en dat kan handig zijn.  Dan heb je meteen een ondergrond. Strooi ongeveer 200 gram jonge kaas of kaas naar keuze over het bladerdeeg.

  3. Rol de buitenkant van het bladerdeeg tot de helft naar het midden. Doe hetzelfde met de andere kant.  Omdat het verse bladerdeeg zo lang was merkte ik dat mooi rollen moeilijk ging, vandaar dat ik het deeg in 2 sneed. Zo kon ik beide kanten strakker oprollen.

  4. Snij de rol in plakjes. Hoe dunner je het snijdt hoe meer vlinders. Maar te dun is natuurlijk ook niet mooi.

  5. Bak de kaasvlinders in ongeveer 15-17 minuten goudbruin.

Met versbladerdeeg bak je nog mooiere kaasvlinders

Zal ik eerlijk zijn? Ik weet niet precies hoeveel kaasvlinders ik heb gebakken. Ik heb het achteraf moeten berekenen. Het thuistestteam wilde meteen proeven. Ik heb deze vlinders weten te redden om foto’s van te maken. Ik vind ze heel mooi gebakken. Het zal een combinatie zijn van de kaas die mooi smolt, maar ook van het bladerdeeg dat ik gebruikte. Zelf gebruikte ik het bladerdeeg van Tante Fanny.



Wil je echt een lekker hapje voor bij de borrel. Maak de kaasvlinders dit keer gewoon zelf!


Tip: laat je fantasie gaan, wat zou je nog meer voor lekkers in kunnen rollen en bakken?

Gerelateerde posts

2 Comments


Unknown member
Mar 31, 2022

ik zou de geraspte kaas mengen met poederkaas

Like
Unknown member
Apr 08, 2022
Replying to

Hoi Rudolhdick, Poederkaas kan veel smaak hebben maar brandt dit niet erg aan in de oven? Groetjes Carola

Like