top of page

Feestdagen Bakboek van Laura’s bakery


Feestdagen Bakboek van Laura's bakery
Feestdagen Bakboek van Laura’s bakery
Alsof het gisteren was, het was in de jaren dat Carola Bakt Zoethoudertjes nog niet heel lang aan de bak was. We hadden online al een paar maal contact gehad voor ik Laura zo’n 7 jaar geleden leerde kennen tijdens een workshop. Haar zoete bakblog Laura’s bakery begon in die tijd goed op gang te komen. Toen die leuke baan vinden waarvoor ze gestudeerd had destijds niet meeviel, besloot Laura de stap te nemen als fulltime blogger. En wat een goede stap is dat geweest! Wie van bakken houdt kan niet om Laura’s bakery heen.


Grappig hoor; zit ik op mijn werk en hoor ik collega’s praten over een recept die ze gaan bakken van Laura. Het is haar ook zo gegund, wat een toffe meid met een groot hart voor iedereen. Wist je dat Laura destijds heeft bijgedragen aan de keuze hoe mijn blog er nu uitziet, iets wat ik jullie nog niet eerder heb verteld.


En nu ligt haar 5e bakboek alweer op de planken. Vijf toegankelijke bakboeken voor iedereen. Misschien is dit wel het lievelingsboek van Laura, want volgens mij vindt ze het heerlijk om te bakken met de feestdagen. Nu houdt Laura het meest van koekjes bakken, zouden de feestelijke koekjes haar favoriet zijn?


Inhoud Feestdagen Bakboek van Laura's bakery

Feestdagen pak:Het Feestdagen Bakboek van Laura’s bakery

We hebben er heel wat maar het zijn niet allen officiële feestdagen als Pasen en Kerstmis.


Veel feestdagen zijn overgewaaid uit Amerika waarvan sommige van oorsprong Europese roots hebben. Dan denk ik aan Valentijn, Moeder- en Vaderdag en Halloween.


Puur Hollands feest vier je met Koningsdag en Sinterklaas. Ik ben benieuwd wat Laura voor ons in petto heeft.


Monstertaart van Laura's bakery

Laat ik eerst beginnen met deze grappige taart, een voorbeeld hoe het bakboek eruit ziet. Hij is zo kleurig en grappig. Als je hem wit maakt is het een lieve sneeuwman met kerstmis, met een oreo in zijn mond is het een cookiemonster. Het is even een werkje om dit monster  met “zijdezachte” haren te voorzien met een spuitzak, maar dan heb je ook echt een topper om trots op te zijn.Een superleuk taartje dus, met veel mogelijkheden. Ieder recept heeft een mooie foto en 1 of soms 2 pagina’s tekst waarin het recept duidelijk wordt uitgelegd, zoals we Laura’s Bakery kennen.


Appelspeculaas kruimelkoek op rekje om te koelen. rechts bbq cupcakes

Ieder thema heeft recepten waarin het thema duidelijk zichtbaar is. Met Sinterklaas kun je kruidnoten bakken, of chocoladeletters spuiten, maar ieder thema heeft ook gewoon lekkere recepten waarin het thema verwerkt is zoals:


Op de foto links: Appel-speculaas kruimelkoeken met havermout. Heerlijk, ik hou van de combi van havermout met donkerbruine suiker, speculaaskruiden, appeltjes en kruimels on top. Je hoeft mij niet te overtuigen hoe lekker dit is. Deze combi is vast geweldig lekker met een fijne bite.


Foto rechts: BBQ cupcakes? Die zijn voor pappa natuurlijk met Vaderdag!  Daarnaast kun je voor pappa ook maple-bacon wentelteefjes bakken, een mega-grote chocolate chip koek of strikjes/snorren koekjes.


Chocolade fondue uit Feest bakboek van Laura's bakery

Laura: “In mijn tienerjaren heb ik met vriendinnen heel vaak aan de chocoladefondue gezeten. Voor verjaardagen of gewoon een gezellige middag zonder speciale reden. Dan stonden er grote kommen met chocolade op tafel, maar je kunt natuurlijk ook heel goed een portie maken en er met zijn tweetjes van genieten.”

Niet alleen voor Valentijn dus!


Kroonjes koekjes en champagne cake Laura's bakery

Bakken met Koningsdag wordt massaal gedaan. Oranje tompouces zijn favoriet, maar er is nog zoveel meer mogelijk. Een oranje taart met rood-wit-blauw lagen binnenin, sinaasappelsoesjes, oranjekoek of stroopwafelblondies.


Foto links: Kroon koekjes, elegant en voorzien van een lekker laagje royal icing.


Tip van Laura: “Heb je niet de juiste uitsteker in huis? Achterin het boek vind je een template om te gebruiken om de koekjes zonder uitsteker te maken.”


En weer zo’n lekker recept met de smaken van de feestdag:

Foto rechts: Champagne tulband.


Laura is dol op champagne-smaak en ze vertelt dat er bij haar meer champagne in baksels is verdwenen is, dan dat ze het uit glazen heeft gedronken. Hmm, bij mij is het net andersom, misschien moet ik er toch maar eens mee gaan bakken!

Feestdagen Bakboek van Laura's bakery

De oven aan, een heerlijke geur in huis, iedereen schuift blij bij. Thuis bakken is leuk om te doen en bakken is voor iedereen. Met een kleine twist kunnen deze mooie, vrolijke, grappige, makkelijke en vooral smakelijk recepten het hele jaar door gebakken worden.


Dit heerlijke boek is ook echt een familie- en vriendenbakboek. Blader het samen op de bank door met je kinderen, ga aan de bak met opa en vergeet die buurvrouw niet een huis verderop die zo veel alleen is. Een ideaal boek om iemand cadeau te doen of natuurlijk om zelf cadeau te krijgen. Zet hem bovenaan je wenslijstje!Het Feestdagen Bakboek van Laura’s bakery is verkrijgbaar bij de boekenhandel

ISBN: 9789000379699


-- DANK --

Graag wil ik Uitgeverij Forte Culinair bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven van het feestdagen bakboek van Laura’s bakery. De fotografie is gemaakt door Laura Kieft. Mariette van Tuyl heeft de foto’s van Laura Kieft gemaakt, van de ontbijtkoek en de champagne tulband.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page