top of page

Gekarameliseerde appelcupcake getest in ikea cupcakevorm


Gecarameliseerde appelcupcake getest in ikea cupcakevorm
We belanden allemaal op zijn tijd plots bij de ikea. Het lag helemaal niet in de planning om mezelf eens te verwennen en mijn bakattributen in het nauw te duwen (de kast wordt niet groter maar de inhoud van de keukenkast wel voller). Ik testte de cups en bakte Gecarameliseerde appelcupcake getest in ikea cupcakevorm.

De bakingcups van ikea had ik al in huis maar deze zijn eigenlijk te hoog voor een normale bakbakvorm. Ik vind het motief wel een keer leuk maar je kunt er niet zoveel mee, het is al druk van zichzelf, je kunt er hooguit een rustige toef op doen maar meer niet.

En dus liep ik er vandaag voorbij.  “Wil je die bakingcups niet hebben?” vroeg mijn man aan mij, maar ik schudde mijn hoofd. “Die heb ik al.” was het antwoord. Hij probeerde het nog een keer en wees nu ook nog naar het bakblik. “Die heb ik nog niet.” dacht ik bij mezelf en ik had nog maar weinig druk nodig om lekker ook wat voor mij in de winkelwagen te deponeren. Ik heb het blik niet nodig, ik heb al 2 bakblikken. Maar dit bakblik is wel heel anders.  De cakes zijn smaller en hoger. Wel heel apart.


Oei, oei, ik kreeg meteen zin om te bakken. En vanwege de Zweeds versierde cupcake papiertjes worden het dit keer gewoon lekkere basiscupcakes plus een extraatje. Hoe snel kon ik bij thuiskomst iedereen uit de keuken krijgen? Snel dus.
cupcake bakvorm Ikea

Vergelijking: een gewone cupcakevorm en die van ikea, deze is smaller en hoger.


Verschil in cupcake bakingcups

Gewone bakingcups en de bakingcups van ikea. Deze zijn ook smaller en hoger.

Gekarameliseerde appel

Om cakejes te bakken gebruikte ik de cupcakemix van Zeelandia.

Voor de extra bite carameliseerde ik 3 kleine appeltjes met bruine suiker.


Gekarameliseerde appel

Hier ging ik de fout in. Ik spatelde de appeltjes door mijn deeg. Appel is zwaar dus de appel zakte later tijdens het bakken in de cupcakevorm grotendeels naar beneden bij het bakken. Ik las later op internet dat je de appel flink klein moet snijden en nog even door de bloem moet halen en kort door het deeg. Dit zou het zakken van de appeltjes een beetje moeten voorkomen.

speculaaskruiden

Een flinke theelepel speculaaskruiden, het is tenslotte bijna Sinterklaasavond.


Gecarameliseerde appelcupcake getest in ikea cupcakevorm

Het deeg van bovenaf. Allebei de bakingcups zijn gevuld met een ijslepel deeg. Dezelfde hoeveelheid.

Gecarameliseerde appelcupcake getest in ikea cupcakevorm

Zo kwamen de cakejes 19 minuten later uit de oven.


Gecarameliseerde appelcupcake getest in ikea cupcakevorm

Voor basic cupcakes of misschien noem je ze liever muffin, vind ik persoonlijk de linker vorm mooier maar je hebt geen keuze in de bakingcup zelf.  Jammer, misschien dat ikea nog mee-lift op de hype en wat nieuws gaat ontwerpen?


De rechter cupcake vind je in vele kleuren, soorten en maten en geeft je meer mogelijkheden om je uit te leven in de versiering.


Cupcake met gecarameliseerde appeltjes onderin de cupcake, lekker hoor!


Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page