top of page

Gefrituurde marsreep


Gefrituurde Marsreep

Robbie Williams liet zich culinair verwennen in een 5 sterren restaurant in Schotland toen hem gevraagd werd wat hij als dessert wilde. Robbie wist precies wat hij wilde,  een typisch Schotse lekkernij: De gefrituurde marsreep. Aan de slag dus thuis voor deze “5-sterren” dessert.

Omdat het mij ook lekker leek de andere smaken te frituren besloot ik een zak repen te kopen waar diverse variaties in zaten.  Daarbij, laten we eerlijke wezen, deze caloriebom is heerlijk, maar om nu meteen zo’n grote XXL reep in de olie te te frituren……

Ik koos voor de minireep versie. Het testteam was aangevuld met een kandidaat die ook wel van een lekkere proeverij houdt. Van uitstel was deze week dus geen sprake en de Marsen werden gefrituurd.

De gefrituurde Marsreep oftewel: een zoete candybar met een beslaglaagje. Deze snack werd voor het eerst verkocht in Schotland midden jaren ’90.  De gefrituurde marsreep sloeg in als een zoete caloriebom. In in 2004 bleek dat inmiddels rond de 20% van de Schotse fish- and chipszaken, de reep in het assortiment had opgenomen.

(info: wikipedia.nl)

Gefrituurde marsreep

Hoe maak je de gefrituurde snackreep?

Benodigdheden:

 1. Marsreep naar keuze, groot of klein of andere kleine candybars. Ik besloot divers kleine candybars te frituren. Mars, milky way, bounty en twix.

 2. Snufje baking soda

 3. 1/2 cup Bloem

 4. 1/4 cup Maïsmeel (maizena)

 5. Zonnebloemolie, ongeveer de dubbele hoeveelheid olie als dat de candybar hoog is. Afhankelijk van de pan waarin je ze bakt.

 6. Melk. In Schotland wordt ook wel bier gebruikt.

Gefrituurde Marsreep of MilkyWayreep

Zo maak je deze Gefrituurde marsreep

 1. Zet de repen koud in de koelkast. Het is niet de bedoeling ze bevroren te bakken. Je eet ze tenslotte direct na het bakken. De baktijd is erg kort en dan zou de reep nog bevroren zijn.

 2. Mix het maismeel, de bloem, het baking soda en het melk bij elkaar. Gebruik zoveel melk (of bier) totdat je een consistentie hebt van een dunne room.

 3. Verwarm de olie. Mijn termometer gaat maar tot 140 graden en dat is dus te weinig. Je kunt de olie testen of deze heet genoeg is door hier een korstje brood in te doen. Begint het brood meteen lekker te bakken en is het snel klaar: dan is je olie gereed.  Laat je de olie te heet worden dan bakt je snack te snel en gaat de kwaliteit van je olie snel achteruit met restjes aangebrande beslagmix.

 4. Doop de candybar in de beslagmix en probeer de reep zonder overtollig deeg voorzichtig in de olie te laten zakken.

 5. Keer de snack halverwege. Ik frituurde slechts 1 reep tegelijk omdat het frituren vrij snel ging en ik anders bang was de controle over de snack te verliezen. Dan zou de andere snack verbranden.

 6. De gefrituurde Marsreep is het lekkerst als hij net aan het afkoelen is, nog net een beetje lauw.

 7. Persoonlijk vond ik de MilkyWay onverwacht het lekkerst. Normaal is een MilkyWay nooit mijn favoriete reepje uit een verzamelzak maar gefrituurd wordt hij een klein beetje zachter, als een bonbon.

Gefrituurde Marsreep
Gefrituurde marsreep

En zo kun je thuis ook lekker genieten van een favoriet nagerecht van Robbie Williams.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page