top of page

Goed zoet! van Nanne Hogeland


Foto uit Goed zoet van Nanne Hogeland
Nieuw bakboek: Goed zoet! van Nanne Hogeland. Hou jij van bakken zonder geraffineerde suiker? Of denk je erover de geraffineerde suikers in de supermarkt wat vaker voorbij te lopen?

Er is steeds meer keuze in lekkere en leuke bakboeken die je helpen gezonder te bakken.

Vooral bij bakken wordt er natuurlijk veel zoet gebruikt. Dat er ook een zoet leven is, nadat je besloten hebt om suiker niet meer te gebruiken, bewijst Nanne in haar boek: Goed zoet!


Foto uit Goed zoet van Nanne Hogeland

In dit opvallende boek Goed zoet! van Nanne Hogeland, vol oude en nieuwe vintage foto’s laat Nanne haar zoektocht zien naar lekkere zoete baksels zonder geraffineerde suiker. Daarnaast vertelt ze je ook hoe je een sterk schommelende suikerspiegel onder controle houdt. 

Bij Nanne werd het noodzaak om te eten zonder suiker toen ze tijdens haar zwangerschap ziek werd. Een sterk schommelende bloedsuikerspiegel was de boosdoener. Daarom kan zij suiker en wit brood beter laten staan.


Foto uit Goed zoet van Nanne Hogeland

Het boek Goed zoet! heb ik niet door kunnen bladeren, maar digitaal mogen inzien. Hoewel bij een boek het papier, de geur van inkt, het geluid van het omslaan van de bladzijden magisch is, was ik eigenlijk ook bij de digitale versie meteen onder de indruk.


Behalve dat Nanne je uitlegt wat de alternatieven voor suiker zijn, vertelt zij ook over alternatieven voor tarwebloem, bakpoeder, soorten olie en boter. Daarnaast vind je groente vaak terug in de basis van haar recepten.


Uit Goed zoet! 

Wist je:

  1. Dat van de volwassenen tot 69 jaar maar 5 % de aanbevolen hoeveelheid groente per dag eet!

  2. Van de kinderen van 7 tot en met 18 jaar maar 1% de aanbevolen hoeveelheid groente eet!


Nanne helpt dus om tijdens de koffie en theepauze, op een zoete manier je groente inname te verhogen. Klinkt niet slecht, toch?


Foto uit Goed zoet van Nanne Hogeland

Wat kan ik, als onbekende in gezond bakken-land verwachten? Van die harde koeken zonder suiker? En gebak dan? Gaan zoet, lekker en mooi überhaupt samen? Komen deze feestelijke chocoladetaart met frambozen en de kleurig cupcakes dan uit Goed zoet! 

Jazeker.


Foto uit Goed zoet van Nanne Hogeland

Om je te helpen bij gezondere keuzes bekijkt Nanne eerst samen met je de voorraadkast. Wat is wenselijk, wat kan anders.


Gooi als zoetverslaafde, met interesse in gezonde baksels zonder suikers niet in één keer het roer om vertelt Nanne. Je hebt meer kans van slagen als je nieuwe keuze opbouwt. 


Nanne leert dit je in vier stappen.


Daarnaast geeft ze je veel informatie over de bloedsuikerspiegel. Wat gebeurt er in je lijf wanneer je suiker eet.


Foto uit Goed zoet van Nanne Hogeland

Links boven: Bloemvervangers.  Rechts boven: Dadel walnotentaart.

Links onder: Berelekker tijdens de theepauze: Kletskoppen.


Foto uit Goed zoet van Nanne Hogeland

Hoe maak je zelf chocolade welke je zonder schuldgevoel kunt eten?


Foto uit Goed zoet van Nanne Hogeland

Uit de oude doos

Wist je: dat de oude foto’s in Goed zoet! afkomstig zijn uit de persoonlijk “doos vol oude foto’s” van Nanne zelf?


Eigenlijk is Goed zoet! een bakboek dat je leert om stap voor stap gezonder te gaan bakken. Spring niet in het diepe; het zou kunnen eindigen als een teleurstelling.


Het bakboek zit vol uitdagende recepten, prachtige foto’s die bijzonder stimulerend werken om de hoeveelheid suiker te gaan minderen.

Persoonlijk was ik ook erg onder de indruk van de bijzondere vormgeving. Zelfs als je niet van bakken houdt en absoluut wel suiker wilt eten, is het nog een genot om het bakboek door te bladeren. Gewoon te genieten van oude  en nieuw (gemaakte) vintage illustraties en vormgeving.


Ook zo’n zin gekregen in Goed Zoet!

Is te koop bij verschillende boekenhandels in het land, maar een lijst welke boekhandels precies heb ik niet kunnen vinden.


Goed zoet! van Nanne Hogeland

ISBN: 9789081764834-- DANK --
Met dank aan uitgeverij Loopvis voor het inzien van dit bijzondere boek!

Ik vermoed dat dit boek lekker stevig aanvoelt en opent als vintage sprookjesbakboek welke de adem doet benemen. De foto van de voorkant van Goed zoet! is afkomstig van de uitgever. De overige foto’s zijn print-screens van de digitale versie van Goed Zoet!

Gerelateerde posts

Opmerkingen


bottom of page