top of page

Mango ijs zonder toegevoegde suiker en zonder machine


Mango ijs zonder toegevoegde suiker en zonder machine
Dit frisse ijs is eigenlijk uit nood ontstaan. Tijdens de feestdagen zat de koelkast zo vol, dat een bakje mascarpone prompt naar buiten viel en oeps er zat ineens een klein gat in de verpakking. De mascarpone moest dus met enige haast gebruikt worden. Ik heb vaak mascarpone in huis omdat het in combinatie met slagroom mijn favoriete vulling is bij veel gebak.

Diepvries-fruit heb ik vaak redelijk ruim op voorraad, dus de noodoplossing voor dit Mango ijs zonder toegevoegde suiker en zonder machine was snel gemaakt.

Het hele jaar door handig maar vooral in de winter: fruit in de diepvries.

Fruit uit de diepvries?

Ik gebruik het graag voor smoothies, coulis, in ijs of gebruik het direct uit de diepvries in het gebak zo mee de oven in. Wil je een taart mooi versieren, dan is vers fruit koning en kies ik hier graag voor. In de winter valt vers fruit vaak tegen wat betreft smaak of prijs en dan is diepvriesfruit heel handig.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Mango ijs zonder toegevoegde suiker en zonder machine

Mango ijs zonder toegevoegde suiker en zonder machine

Benodigdheden

  1. 1 bakje mascarpone van 250 gram.

  2. 200 gram mango uit de diepvries (vers kan ook) of meer als je dit lekker vindt.

  3. 2 theelepels doorzichtige goede sterke drank als rum of wodka (voor een iets zachter ijs).Mango ijs zonder toegevoegde suiker en zonder machine

  1. Hou ongeveer een stuk of 4-5 stukjes mango over om straks toe te voegen aan het ijs. Wil je geen stukjes mango?

  2. Ontdooi dan alle mango en pureer de ontdooide mango met de keukenmachine of staafmixer. Bij mij was de vrucht best eigenwijs en liet zich niet zomaar fijn malen. Mango lijkt mij een vrij vezelrijk fruit.

  3. Als de mango gepureerd is mag de mascarpone erbij. Mix het geheel glad.

  4. Zelf voegde ik 1-2 theelepels rum toe. Dit proef je bijna niet meer terug (of je moet meer gebruiken), maar het zorgt ervoor dat het ijs niet mega hard bevriest. Alleen als het mango-ijs lang in de diepvries staat, wordt het hard.

  5. Doe het ijs in de plastic bak en laat het een uur in de diepvries.

  6. Roer na een uur het ijs om. Herhaal dit ongeveer 3-4 keer. Voeg dan de kleine stukjes mango toe. Hierna moet het nog ongeveer 2-4 x omgeroerd worden tot het ijs klaar is.

  7. Zo kun je rond de middag je ijs maken voor na het avond eten als dessert!Het lekkerst vind ik zelfgemaakt ijs op de dag dat het gemaakt is. Dit geldt overigens ook voor ijs dat gemaakt is met de machine. De structuur is dan het best.

Ligt je ijs langer dan een dag in de diepvries?

Laat het kort op temperatuur komen en het zal weer wat zachter en smakelijker worden.Gerelateerde posts

Comments


bottom of page