top of page

Gouden swirly bloementaart


gouden swirly taart
Op Het leukste taartenforum worden vaker “kettingen” gehouden. Je bakt iets voor iemand en iemand anders bakt dan wat voor jou.  Dit met als doel dat baksters elkaar leren kennen. Meestal heb je wel huisgenoten die de taart-hobby delen wat betreft het opeten ervan, maar het is leuk om met medebaksters je passie te delen en het eindeloos over  het “taartgebeuren” te kunnen hebben. Zo bakte ik voor één van de dames deze Gouden swirly bloementaart.

Het thema voor deze ketting is een taart met het thema: Bloemen, vandaar ook dat de bloemen overal terug komen.

Helaas kan ik niets over het maken van de taart zelf  kan vertellen (daarvoor moet je een workshop volgen bij Karen Anne Groothedde, de moeder van de swirly) maar er valt toch wel het een en ander te vertellen.

gouden swirly taart

Goud

De doorsnee van dit taartje is 15 cm.  Het is gebakken van spongecake in plaats van biscuitdeeg. Wat zo prettig is van spongecake is dat het zich makkelijker laat snijden dan het droge biscuitdeeg zonder dat het zo zwaar is als een gewone cake.

Ik had onlangs een gouden taart gezien en daar was ik helemaal weg van. Omdat de grote en kleine mannen thuis niets van blingbling moeten hebben,  was dit de gelegenheid om me uit te leven.

Er zijn verschillende soorten gouden dust van verschillende merken op de markt, maar het merk  Edable art steekt met kop en schouder boven alle andere dusten uit wat mij betreft. Ik werkte al met de bright gold van edable art en wilde deze opnieuw bestellen bij Madhuri. Achteraf gelukkig dat deze kleur was uitverkocht want na overleg met Madhuri stuurde ze me deze toe: solar gold. Wat een super warme, gouden kleur!

gouden swirly taart

Gouden swirly bloementaart

Hoewel de foto’s overdag zijn genomen heb je om het gouden effect te tonen licht nodig. Flitsen vind ik geen optie dus koos ik voor een zwarte achtergrond  en fel ledlicht op de taart het de glans te kunnen tonen.

gouden swirly taart
Toch even een FLITS en je ziet, wat een gouden glans!

Ik heb genoten van het maken van de gouden swirly bloementaart hoewel ik de hand van de juf af en toe nog wel miste.


Over 2 weken krijg ik een taartje. Spannend hoor.

Gerelateerde posts

Progrestaart

Comments


bottom of page