top of page

Halloween brownies met skelet


Halloween skelet brownies
Woensdag 31 oktober mag het, het is Halloween! Lekker verkleed als griezel de straten in om te kijken of je jouw zakje gevuld krijgt met lekkers uit de buurt. Hoewel de traditie nog niet echt is ingeburgerd in Nederland wordt het feest wel elk jaar grootser gevierd. Het lijkt of Halloween een Amerikaans feest is maar de oorsprong ligt in Ierland. De immigranten namen de traditie mee over de zee.

Halloween skelet brownies

Een Halloween traktatie: vorig jaar zag ik ze al, de leuke candy mold om chocolade cakejes met skeletten te maken. De skeletten kun je eenvoudig maken met de candymold van Wilton met gesmolten chocolade. Je kunt er natuurlijk ook fondant of marsepein indrukken als je dat liever wilt.

Aan de slag dus

De brownies werden gebakken volgens een werkelijk heerlijk brownie recept dat eerder op dit blog te vinden was.


Halloween skelet brownies

Omdat ik de botten op de foto te netjes vond heb ik onderin de mold wat cacao-poeder gedaan.

Ondertussen smolt ik de witte chocolade in een pan of boven een kaarsje. Hier mag absoluut geen druppel water per ongeluk bij komen, anders mislukt je gesmolten chocolade.


Halloween skelet brownies

Gebruik van de mold

Op de verpakking staat: doe het in een spuitzak. Maar je kunt de skeletten maar per 2 sets maken. Ik maak dus ook kleine porties chocolade en doe ze voorzichtig met 2 lepeltjes in de vormpjes. Je hebt niet alle botten nodig, zie foto. Tenzij je natuurlijk een heeeeeele grote brownie maakt.


De vorm met de gesmolten chocolade gaat kort in de koeling. Na enkele minuten stolt de chocolade al maar is nog niet echt hard. Dit vind ik het fijnste moment om de randjes van de botten te verwijderen met een scherp mesje.


Halloween skelet brownies

De randen van de brownie zijn wat droger (ik had de brownie te lang in de oven laten staan, 20-25 minuten maximaal!) maar ik kon dit droge gedeelte goed gebruiken als “aarde”. Ik raspte de randen in een schaaltje en voegde nog wat bruine suiker toe. Eigenlijk om wat meer volume te krijgen en voor een kleine blingbling in het zand, het glinstert een klein beetje.

Ik smolt wat pure chocolade en smeerde hier de brownie mee in en deed hier de “aarde” op.


Halloween skelet brownies

Met een mesje maakte ik een klein sneetje voor de ruggegraad en de schedel. Soms ook voor de armen en benen. Ik stopte ze een beetje in de “aarde”. De aarde en de chocolade die stolt houdt ze vast.

De brownie is behoorlijk groot maar toch past het skelet er maar net op.


Halloween skelet brownies

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page