top of page

Spinnen koekjes trakteren op school of met Halloween


Spinnen koekjes trakteren op school of met Halloween
Rond Halloween is het leuk om zelf een traktatie te maken om uit te delen. Deze spinnenkoekjes zijn eigenlijk heel gemakkelijk en zo leuk om aan de kinderen te geven die met Halloween de straat op gaan. Ik heb nog overwogen om de spinnenkoekjes oogjes te geven, maar die oogjes moeten dan zo klein zijn, ik denk dat ik de spinnetjes dan zou verpesten. En dus blijven de spinnen lekker basic. Maak de Spinnen koekjes om te trakteren op school of met Halloween, gewoon lekker zoals je zelf wilt!

Cacaopoeder en een kwast

Met wat cacaopoeder bovenop de koekjes creëer je een gevoel van aarde bovenop.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Een recept is eigenlijk altijd alleen maar een richtlijn, waar je zelf nog heerlijk aan kunt knutselen.

Spinnen koekjes trakteren op school of met Halloween

Spinnen koekjes trakteren op school of met Halloween

Benodigdheden voor 24 stuks:

 1. 300 gram bloem

 2. 225 gram zachte boter

 3. 165 gram lichtbruine basterdsuiker (of gewone suiker

 4. 1 zakje vanillesuiker

 5. 1 ei

 6. Snuf zout

Voor de spinnen:

 1. Maltesers, hazelnoot chocolade balletjes (Lidl), of M & M’s (ervaringstip: hier zitten relatief weinig bruine balletjes in!)

 2. 100 gram melkchocolade in klein stukken

 3. Cacaopoeder

 4. Spuitzak met heel klein spuitmondje of heel handig: een snoepzakje

 5. Kwastje


Spinnen koekjes trakteren op school of met halloween

Zo kun je spinnen koekjes trakteren op school of met Halloween

Kneed het deeg goed door elkaar en laat het minimaal een half uur rusten in de koelkast. Rol balletjes van het deeg en laat het opnieuw minimaal 15 minuten koelen. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de koekjes vervolgens in ongeveer 12 minuten gaar, tot de randjes net beginnen te bruinen.


Door balletjes te maken en ze niet plat te drukken, zijn je koekjes straks iets boller en dat is mooier met zo’n imponerende spin erop.

Duw met je vinger (of met een ronde tool) een holling in de koekjes. Hier komt straks het lijfje van de spin in. Je kunt dit het beste doen als de koekjes net uit de oven komen, dan zijn de koekjes nog zacht. De randjes van de koekjes bakte niet zo mooi, daarom heb ik ze met een uitsteker wat netter gemaakt. Wacht ook hiervoor niet te lang, want ook dit gaat het best als het koekje nog een beetje zacht is.


Spinnen koekjes trakteren op school of met Halloween

Om de koekjes nog wat griezeliger te maken, kun je met een kwast de koekjes insmeren met wat cacaopoeder.

Nu is het tijd om de pootjes te maken. Om chocolade te maken die mooi glanst en snel droogt moet je chocolade tempereren. Het tempereren ging prima, maar omdat het precies werken best wat tijd kost merkte ik dat de chocolade snel steviger, zelfs zo hard dat de chocolade in het topje van het spuitzakje te hard werd.


Spinnen koekjes trakteren op school of met Halloween

Ga er of goed voor zitten en werk snel, of smelt je chocolade liever NIET volgens de methode van tempereren

Niet getempereerde chocolade glimt minder en zal minder snel hard worden. De koelkast kan het steviger worden gelukkig een stuk versnellen!


Smelt de chocolade, dit kun je au bain marie doen of in een glas in de magnetron. Verwarm je chocolade in de magnetron? Verwarm de fijne chocolade kort in de magnetron en roer het door. Herhaal dit een paar maal. Vul je spuitzak met een heel klein mondje en spuit aan beide kanten 4 pootjes. Duw het snoep-lijfje in het midden. Door de gesmolten chocolade zal dit goed blijven plakken.


Heel veel succes met het bakken van jouw griezelige koekjes! Zijn ze goed gelukt?Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page