Havermoutkoekjes bakken met Koopmans


Havermoutkoekjes bakken met Koopmans


Koopmans, een dochter van dr. Oetker,  laat ons zoete bloggers graag weten als zij iets nieuws hebben ontwikkeld. Ditmaal zat ik heerlijk in de tuin te genieten van de eerste zonnestralen van dit jaar toen de postbode een pakketje bezorgde. Een verpakking mix voor robuuste havermoutkoekjes. En natuurlijk wisten zij dat ik ze niet zou weerstaan en daarom stopten zij alvast wat zelfgebakken proefexemplaren in een doosje erbij.


Raak! Die smaakten heel lekker bij mijn kopje thee in het voorjaarszonnetje in de tuin.
Havermoutkoekjes bakken met Koopmans


Protest alom in huis want er waren genoeg koekjes genoeg voor ieder familielid maar op de één of andere manier waren ze op voordat iedereen had kunnen proeven.


En dus ging ik zelf aan de bak. Ik weet het, je kunt havermoutkoekjes natuurlijk ook zelf bakken. Niet iedereen is even zelfverzekerd in de keuken en dan is een pak uit de supermarkt soms een handig idee. Een beetje van Koopmans en een beetje van jezelf. Oh nee, hoort deze slogan niet bij een andere reclame?


Havermoutkoekjes bakken met Koopmans


De verpakking daagt je uit wat creatief te zijn. Voeg toe wat je lekker vindt. Of druk het wat gezondere deeg plat, bestrijk het met ei en geschaafde amandelen. Snij het in repen en je hebt muesli-koeken.

Nee, dat ga ik niet doen, want als de koeken er zo gezond uitzien als mueslikoeken worden ze hier niet gegeten. Tja, je bent puber en je hebt zo je eigenaardigheden. Moet kunnen toch? Laat ze eruit zien als koekjes en ze zijn zo weg.

Robuuste havermoutkoeken met Koopmans

Benodigdheden:

  1. 1 pak havermoutkoeken van Koopmans

  2. 100 gram boter op kamertemperatuur

  3. een hand gemengde noten een beetje fijn geslagen met een deegroller

  4. een hand rozijnen

  5. 3-4 eetlepels kokos

  6. 2 eetlepels (kokos) melk


Havermoutkoekjes bakken met Koopmans


Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven).

Kneed de ingrediënten goed door elkaar. Zorg ervoor dat alles goed verdeeld is.

Het recept zegt: verdeel het deeg in 16 stukjes, maar je kunt de koeken zo groot maken als je zelf wilt. Druk ze een beetje plat. Ik maakte 12 kleine koekjes en 4 grote.

Bak de koekjes in de oven in ongeveer 15-17 minuten gaar.

Ik vond het deeg al lekker (een thuisbakker moet toch alles proeven?), maar gebakken waren de koeken heerlijk. Krokant en toch lekker om in te bijten. Dat zal ook komen door de rozijnen die erin zitten. Bak de koekjes dus niet te lang, dan worden ze te hard.

Natuurlijk kun je ook allerlei zaden toevoegen. De koeken lijken me ook lekker met stukjes chocolade of met met stukjes appel, maar dan moeten ze wel snel op vrees ik.

Hoe zou jij je havermoutkoekjes willen maken?


Havermoutkoekjes bakken met Koopmans

#koekjes

0 opmerkingen

Gerelateerde posts