top of page

Het borrelhapjes bakboek van Laura Kieft


Omslag Het borrelhapjes bakboek van Laura Kieft
Ben jij een trouwe volger van Laura’s Bakery, Nederlands grootste bakblog? Dan weet je dat er iedere vrijdag een borrelrecept online gaat. De afgelopen jaren zijn de hartige recepten van Laura Kieft op haar blog steeds belangrijker geworden.


De tijd van de oud Hollandse hapjes op de borrel of verjaardag is definitief voorbij, pfff gelukkig maar!

Tijd voor een heel nieuw bakboek van Laura; een boek echt bomvol ideeën om een borrel geslaagd aan te kleden. De tijd van een Hollandse borrel met stokbrood en een paar kaasjes, chips en plakjes worst of kaas is definitief voorbij; pfff gelukkig maar!


nhoud Het Borrelhapjes bakboek van Laura Kieft

De inhoud laat zien hoe ontzettend veel recepten je kunt verwachten. Een deel van de recepten maak je met de oven, maar voor een even groot deel van de recepten heb je geen oven nodig.Denk aan hapjes als gehaktballetjes in een sausje, gevulde wraps en omelet, spiesjes, gevulde eieren en heel veel sauzen, dips en spread.


hartige koekjes

De recepten van Laura zijn vaak gebundeld met drie of vijf ideeën. Neem nu bijvoorbeeld deze hartige koekjes. Zo kun je iedere keer iets maken dat net een beetje anders is. Zo is geen enkele borrel meer hetzelfde!


Foto boven: Hartige koekjes; Naast cake, bakt Laura het liefst koekjes. Daarom wilde ze ook heel graag aan de slag met hartige koekjes.  Op de foto: Parmezaan-tomaat, Olijven- en Tijm koekjes.


Laura Kieft maakt borrelhapje

Wraps; wat een uitvinding. Zo eenvoudig en toch heel breed te gebruiken. Niet alleen om warm te vullen maar ook om hapjes mee te maken. Op de foto vult Laura wraphapjes met bietenhummus, feta en gehakte hazelnoten.


Zelf bladerdeeg maken

Laura: “Speciaal voor dit boek ben ik eindelijk aan de slag gegaan met het zelf maken van bladerdeeg. Wat blijkt: dat is echt supermakkelijk. Ik heb wel de snelle variant gemaakt, want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Ik stond versteld over de prachtige en heerlijke resultaten van mijn zelf gemaakte bladerdeeg dat goed rees.”

gehaktballetjes en komkommerhapjes

Laura borrelboek zit vol hapjes, hapjes en hapjes; de cover geeft je al een tipje van de sluier. Bruschetta, broodstokjes, bakjes, bladerdeeghapjes, bites, notenmixen, pizza, quiches, scones en brood. Of zonder oven heel veel hapjes met dadels, gevulde omelet- en pannenkoeken, spiesjes, gevulde eieren, fruit, gezonde hapjes.Foto links: Drie soorten gehaktballetjes; abrikoos-chipotle, bbq en tomatenballetjes. 

Foto rechts: Komkommerhapjes. 


Laura: “Op zo’n beetje elke verjaardag waar ik naar toe ga, staat er een schaaltje met schijfjes komkommer op tafel. Niets mis mee, want ik snoep er graag van. Maar eerlijk is eerlijk; het is niet een heel erg spannend hapje. Daarom heb ik wat lekkere komkommerhapjes voor jullie gemaakt. Kost iets meer tijd dan een komkommer in plakken snijden, maar deze hapjes zijn ook vlot gemaakt.”

Hartige muffins en veel soorten spreads

Ik wilde je toch ook laten zien dat hartig bakken heel goed mogelijk is. Hartige scones zie je vaker, maar heb je al een keer hartige muffins gebakken? Zoals deze muffins met bacon op de foto links?


Je vindt vele soorten dips als pesto, kruidenboter, tapenade, salades en hummus. Heerlijk ook als bijgerecht bij het diner wat mij betreft of bij een lunch! Op de foto rechts vind je het recept voor kruidenboter en diverse variaties hierop.


popcorn maken en meer

Foto links: Prachtig om te serveren dit Bacon breekbrood.

Foto rechts: Popcorn maken? Als je het zelf maakt kun je jouw gasten verrassen met bijzondere variaties als rozemarijn-zeezout, honing mosterd of parmezaan. Wedden dat je gasten nieuwsgierig zijn bij de poppende geluiden en naar de keuken komen als je het aan het bereiden bent! Alleen om die reden al een heel goed idee. Een feestje begint altijd in de keuken.Laura laat het zien; hapjes maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het hoeft ook niet veel tijd te kosten en je kunt het vaak al grotendeels voorbereiden. Wat zul je trots zijn bij het presenteren van een borrel met prachtige borrelhapjes.


Laten we die Hollandse borrel of verjaardagstafel eens massaal opzij zetten en met zijn allen echt lekker hapjes gaan maken. Dat kan en is echt heel goed te doen. Laura helpt je bij het uitkiezen en voorbereiden. Ze vertelt je hoe je gerechtjes kunt bewaren en mooi kunt presenteren. Geen gedoe want de ingrediënten voor de borrelhapjes zijn gewoon om de hoek te koop dus dat is het probleem niet. Hollandse tapas verdienen een lift up!


Misschien moeten wel elkaar dit boek maar schenken, dan weet je zeker dat je gebakken zit bij iedere volgende borrel bij familie of vrienden.

Het Borrelhapjes bakboek van Laura Kieft is te koop bij de boekenwinkel. Koop je het via Bol.com dan is de kans groot dat je morgen al aan de bak kunt.

ISBN:  9789462502246-- DANK --

Met dank aan uitgeverij Forte Culinair voor de mogelijkheid een review te schrijven van dit leuke bakboek. De fotografie van de recepten is van Laura Kieft. De fotografie van Laura: Simone van den Berg & Fresh Food Photo’s.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog”

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page