top of page

Het Cake Boek door Cupcake Jemma


Het Cake Boek door Cupcake Jemma
Het Cake Boek door Cupcake Jemma
Eigenlijk had ik nog nooit van van gehoord: Cupcake Jemma of zoals ze in het dagelijkse leven heet:  Jemma Wilson. Wie is eigenlijk deze eigenzinnige Jemma die na een jaar werken bij de befaamde Rose Bakery in London ontslag nam, om vervolgens zelf als Crumbs & Doilies op de Sunday UpMarket te gaan staan?

Het was Jamie Oliver die zich Jemma op een dag herinnerde en haar uitnodigde om zich aan te sluiten bij de “familie” op Foodtube. Wow, bekijk zelf even hoe goed ze dat doet. Ze heeft een geheel eigen manier van presenteren with lots of girlpower.

Een eigen bakboek kon niet uitblijven. Dit leuke boekje voor de echte cupcakelover is best bescheiden van formaat maar ook heel bescheiden in prijs. De pagina’s van het Cake Boek zijn van goede kwaliteit met prachtige glimmende foto’s. Samen gebundeld met een stevige kaft heb je een heerlijke database voor de perfecte verwennerij.


Het Cake Boek door Cupcake Jemma

In het cakeboek heeft de cupcake de absolute hoofdrol. Net als je stemming vragen je smaakpapillen soms naar een totaal andere smaak.


Jemma heeft de hoofdstukken ingedeeld naar de de seizoenen van het jaar met de passende smaken die hier traditioneel vaak bij horen.


Het Cake Boek door Cupcake Jemma

Cupcakes kun je heel goed zelf maken, maar uit ervaring weet dat ik dat toch veel mis kan gaan als de basis niet goed is.

Jemma leert je verschillende soorten basis cupcakes bakken. Maar ook hoe je de spuitzak moet hanteren met diverse soorten frostings.  Hoe kun je jouw cupcakes een upgrade geven die behalve smaakvol maar ook visueel een plaatje is?


Het Cake Boek door Cupcake Jemma

Anno 2015 lijkt de cupcake na een flinke val na de cupcakehype weer een beetje uit zijn dip te komen. Gelukkig vindt de cupcake tegenwoordig steeds vaker een vast feestelijk plekje tussen de cakes, taarten en koekjes.

De prachtige, soms wat vrouwelijk versierde cakejes zijn opgespoten met een lekkere laag crème in alle smaken die je maar kunt bedenken. Vol kleur, glans, egaal of ietsje kitsch. Vlammende cupcakes, Mexican hot chocolate cupcakes, oreo slagroomcupcakes. Mojito cupcakes. cookie dough cupcakes. Banoffee cupcakes.

Krijg je al trek?

Cake en verrassing in één. Persoonlijk vind ik dat je ze ook altijd samen moet eten: de cake en de bovenlaag. Kleine hapjes, van allebei een beetje. Een luxe gebakje met meerdere smaken en verrassingen; helemaal voor jou alleen!

Het Cake Boek door Cupcake Jemma

Wil je de smaken van een cupcake liever groots aanpakken? Oftwel: geen cupcake maar een echte taart.

Jemma geeft je een aantal heerlijke voorbeelden. Boven: supercitroenige meringuecake.

Het Cake Boek door Cupcake Jemma

En zo leer je hoe je een taart opbouwt, lekkere frostings maakt en je taart of cupcakes versierd.

Links de opbouw van de Jamaicaanse gembertaart en rechts de Yogurtcake met rozemarijn en honing. Wat een interessante combinaties.


Het Cake Boek door Cupcake Jemma
Links: smaak toevoegen aan melk of rechts Brittle maken; een smakelijke decoratie voor op je cupcake.

Jemma geeft je vele tips en raad je aan zelf je weg te kiezen: “Het is aan jou hou je het maakt: doe lekker gek!” schrijft ze.


Behalve recepten babbelt Jemma ook heel wat af en geeft je lekker veel tips. Ondanks de recepten voor heerlijke taarten, zal het Cakeboek vooral het hart van de echte cupcakeliefhebber harder doen kloppen. Veel nieuwe ideeën zullen je creatief prikkelen en besluiten je cupcakebakvorm snel weer uit de kast te halen.


Jemma Wilson; wat een energieke ontdekking; zowel op papier als op foodtube.

Het Cakeboek door Cupcake Jemma

Te koop via iedere boekenwinkel of via Bol.com.

ISBN: 9789021558691-- DANK --
Dit review is mogelijk gemaakt door de uitgever van Het Cakeboek van Jemma Wilson: Kosmos Uitgevers. 

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te fotograferen past de foto beter in het verhaal bij mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page