top of page

Het grote bakboek Heel Holland Bakt


het grote bakboek heel holland bakt
Laat je niet verleiden door het gebak op de cover, deze zul je niet terug vinden in het grote bakboek Heel Holland Bakt. Maar teleurstellen zal het dikke boek je zeker niet. Ik zal je laten zien waarom niet!

het grote bakboek heel holland bakt 2015

Het nieuwe grote bakboek Heel Holland Bakt

Oh la,la. De inhoud van het nieuwe bakboek heel Holland bakt voor thuisbakkers van 2015 is behoorlijk dik en bevat alles wat je maar kunt wensen op bakgebied. Je vindt basics als hoe maak je desembrood, korstdeeg en tips en trucks over diverse soorten suiker.Er wordt gebakken van klein en fijn naar groot en finale-waardige baksels. Voor de mini-thuisbakker in spe die samen met mama of papa de keuken gaat ontdekken, tot de durfal met ervaring. En tussendoor? Hartige recepten, Hollandse klassiekers, technieken en lekker veel herkenbare recepten afkomstig uit het programma.


het grote bakboek heel holland bakt 2015

Grappig, alle deelnemers van 2015 op weg naar de tent om aan de bak te gaan. Zie je wie voorop lopen? De finalisten Salena, Martine en Farida.  In het grote bakboek zie je alle kandidaten terug. Wat mij betreft zou ik heel graag nog meer persoonlijke anekdotes, opmerkingen, tips en gebeurtenissen achter de schermen in het boek terug zien. Misschien in de editie van 2016?


Doorbladeren is lekker nog een beetje nagenieten. Zo’n finale is toch altijd een beetje rigoureus: BAM en toen moest je weer een jaar wachten.Hollandse klassieker: puddingbroodjes links onder kun je nu voortaan zelf maken.

Rechts boven: Samen met een krant de keuken in. Waarvoor had je toch die krant ook al weer voor nodig en hoe werkt dat? En hoe bak je eigenlijk paleisbanket?


het grote bakboek heel holland bakt 2015

De recepten zijn allemaal voorzien van een paginagrote foto en regelmatig met meerdere pagina’s uitleg. Dat komt omdat veel recepten best uitgebreid in elkaar zitten, meerdere technieken in een taart of gebak.


het grote bakboek heel holland bakt 2015

Bij sommige recepten kun je stap voor stap genieten van een uitgebreide uitleg. Zoals het favoriete gebakje van de vader van Martine in de finale: Harde mokka’s.het grote bakboek heel holland bakt 2015

Het linker taartje heb ik erg veel zin om een keertje te maken. Prachtig en heel lekker:  Mokka hazelnoten schuimtaart met prachtige hazelnoten suikerversiering.


Als liefhebber van meringue en rozensmaak valt de kleurige aardbeienpavlova met rozenblaadjes rechts boven, behoorlijk in de smaak.


Regelmatig vind je belangrijke tips bij een recept. Zoals de tip van Janny: “Laat de cheesecake 1 uur in de oven afkoelen om te voorkomen dat er barsten in komen. Dat overkomt mij met enige regelmaat maar nu weet het dat het eigenlijk aan mijn eigen ongeduldigheid ligt. Laat de cheesecake even met rust! Bedankt voor de tip Janny!


het grote bakboek heel holland bakt 2015

Ook kinderen zul je met dit boek in een hoek kunnen vinden. Van gezonde haverkoekjes en meerzaden wortelcupcakes, minipizza’s tot de minder gezonde en behoorlijk kleurige letterkoekjes en deze grappige versierslang. De liefde voor bakken kun je jong voeden.


het grote bakboek heel holland bakt 2015

Pracht en praal

Twee prachtige taarten uit de finale kun jij nu ook maken. Bijvoorbeeld de Cherry blossom van Sarena. Niet alleen een plaatje om te zien maar je leert hoe je een pistachebodem maakt,  kersenmousse, vlierbloesemgelei, lemoncurd en macarons. Respect om dit allemaal gereed te krijgen in de korte tijd die hen gegeven werd.


Ook Martine liet in de finale alles zien wat ze in huis had. Zo bakte Martine dit 1001 nacht huis project.  In de gold peach an blue berry castle vind je behalve een prachtig finaletaart ook veel technieken terug als: Hoe maak je een perzikbombe met fruit, een genoise, botercrème met Italiaanse meringue, mascarponecrème, perzik- en blauwe bessengelei. Het word je allemaal uitgelegd!

Persoonlijk vind ik het nieuwe bakboek uit de serie van Heel Holland Bakt de beste tot nu toe. Het zit boordevol recepten voor beginners, maar ook de gevorderden zullen letterlijk en figuurlijk smullen van het aanbod.


Het nieuwe grote bakboek Heel Holland Bakt

Is te koop in de boekenhandel.

ISBN: 9789021560786


-- DANK --
Met dank aan de Kosmos Uitgevers voor de mogelijkheid om een review te schrijven van Het grote bakboek Heel Holland Bakt.  De fotografie is van: Harold Pereira, José van Riele en Roland J. Reinders.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te fotograferen

Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page