top of page

Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek


Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek

Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek

Hoe ik ook mijn best doe op mijn blog met bijzondere baksels; de recepten die het snelst klaar zijn; worden het meest bekeken. Daar komt nog bij dat ze negen van de tien keer ook het lekkerst zijn als ik eerlijk ben. En waarom aan niet!  Mogen sommige recepten er als ware kunstwerkjes uitzien, het is echt niet zo dat het ook beter smaakt. Net als bij sommige kunstwerken is juist de eenvoud; vaak het sterkste punt.


De bakboeken van Rutger van den Broek zijn keer op keer je rots in de branding bij het bakken. Ook nu komt hij weer met een topper. Rutger heeft een bakboek samengesteld met makkelijke bakrecepten. Geen moeilijke tecnieken, geen dure apparaten, geen rijen ingrediënten en uren werk. Een paar basics, een bakvorm of pan en een oven. Misschien alleen een handmixer, om het werk je wat makkelijker te maken.


de inhoud van het makkelijke bakboek

De hoofdstukken zijn ingedeeld naar de materialen die je waarschijnlijk in huis hebt. Wil je bijvoorbeeld aan de slag met je springvorm, vierkante vorm, cupcakevorm of je koekenpan, dan vind je bij dat hoofdstuk de inspiratie om meteen aan de slag te gaan.Veel ingrediënten en een gewone bakvorm zul je waarschijnlijk al in huis hebben. Veel meer heb je niet nodig; ja een oven is vaak wel handig, maar zelfs dat is niet bij ieder recept van toepassing.


Een voorbeeld uit de inhoud van het makkelijke bakboek

Honderd makkelijke recepten? Van bakblik tot ovenschaal en koekenpan.

Het bakboek is ruim opgezet. Ik had al een preview gezien en een kleiner boek verwacht, maar het is een mooi ingebonden boek met grote foto’s, een bescheiden rijen ingrediënten en een duidelijke en prettige teksten om te lezen.De citroen tiramisu op deze foto lijkt me heerlijk en ziet er werkelijk prachtig uit met “snoepjes van de natuur” zoals we ze thuis vaak noemen. Het is één van de recepten uit het hoofdstuk: overschaal. In een ovenschaal kun je lasagne maken, maar ook warme en koude baksels en desserts.


Makkelijke recepten die zo lekker zijn

Linksboven: ideaal op uit te delen zijn de recepten op en bakplaat of vierkante vorm. Brownies; kokoskoek, lemon bars, pecan karamelrepen, platte cheesecakes of bijvoorbeeld zoals op de foto links boven: Sticky bananencake met stroopsaus. Foto rechts boven: In een cupcakevorm bak je kleine mini taartjes; eigenlijk éénpersoonstaartjes. Stracciatella cupcakes met ganache; heel eenvoudig en zo lekker!

Cake is een allemansvriend!  


Was cake voor mij vroeger altijd klassiek; gebakken in een busvorm, je kunt cake op zoveel manieren maken; zoals je hierboven kunt zien. Met cakes uit een busvorm kun je ook flink variëren. Neem nu deze frisse yoghurtcake met ene citroenglazuur op de onderste foto.


Rutger werkt graag met filo- en bladerdeeg

Rutger maakt graag gebruik van filo- en bladerdeeg en dat is natuurlijk ideaal bij makkelijk iets lekkers op tafel zetten.Op de foto links: Filodeegbakjes met witte chocolade en frambozen.  Eenvoud in een bakje; dat wordt smullen!


Foto rechts: Rozijnenstengels met amandelspijs en sinaasappel. Had ik niet een restje amandelspijs liggen thuis……


Koeken, cakes en makkelijke taartrecepten

Eenvoud voor een groots resultaat.

Op de foto links: voor de echte chocoholic en wie is dat nu eigenlijk niet: Ganache taart.

Foto rechts boven: Koek mag iedere dag! Dan zijn deze kaneelkoeken met pecannoten wel heel erg lekker!Foto onder: Amandelcakejes met bramen. Wat een goed idee; is het momenteel geen bramentijd?


Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek

Bakvorm, ovenschaal of koekenpan klaar? Bakken maar! Veel meer heb je niet nodig.

Of je nu een rasechte keukenprins(es) ben of je bent nog druk aan het oefenen; het makkelijke bakboek is wat het zegt: lekker makkelijk aan de bak. Geen kast met onbekende ingrediënten, dure machines of bijzondere bakblikken. Gewoon lekker bakken zonder poespas; dat is toch waar menig thuisbakker warm voor loopt. Zoals je van Rutger mag verwachten is alles tip top afgewerkt, goede recepten, mooie foto’s en een prettige vormgeving.Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek is verkrijgbaar in de boekenwinkel.
ISBN: 9789048842827


Graag wil ik Uitgeverij Carrera culinair bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven van: Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek. De fotografie is van Saskia Lelieveld.


“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comments