top of page

Marisca Hage wint Bake my day 2014!


Marisca Hage wint Bake my day 2014!
Hier is ze dan!! De winnares van Bake my day 2014: Marisca Hage.
Samen met mijn zoon Koen die overigens een deel van de fotografie voor zijn rekening nam en Marina van Marina’s bakery bezochten wij de kick off van Bake my day. Deze werd gehouden in bakery institute in Zaandam.

Als je Bake my day gevolgd hebt kan het je bijna niet ontgaan zijn dat Bakery institute beheerd wordt door Vicky Littlejohn, een van de juryleden van Bake my day. Hier laten veel particulieren zich scholen of omscholen in het bakkersvak.

Mede-jurylid Hidde de Brabander kon na wat omleidingen als Parkheuvel in Rotterdam en Librije in Zwolle zijn draai niet vinden. Hidde besloot als patissier zijn eigen weg te gaan wat resulteerde in Dreams of Magnolia, een patisserie met webshop in Den Haag.

Marisca Hage wint Bake my day 2014!
Met de hele zaal vol genodigden bekeken we de slotuitzending.

Het is 16 mei 2014: de finale van Bake my day wordt uitgezonden voor heel Nederland. Er heerst een opgewonden, gezellige sfeer in de ruimte. Marisca zit naast David, medefinalist, giechelend te wachten. Ik vond haar echt stralen en ze zag er prachtig uit. Daardoor had ik al het idee dat ze winnares zou worden. Hoewel je met een tweede plaats ook zeker een schouderklopje verdiend.

Respect voor wat Marisca en David in die slotfase hebben moeten doorstaan. Zo moesten de kandidaten het ultieme wentelteefje maken waarbij de presentatie ook erg belangrijk was. Rachel khoo, tofchef uit Engeland en bekend om de prachtige creaties die ze bijzonder mooi via de lens vastlegt, was te gast, Zij beoordeelde de wentelteeftjes. Dit maakte vooral David een beetje zenuwachtig omdat hij toch lichtelijk gecharmeerd was van deze dame. Maar in de montage is dit achteraf een beetje overdreven vertrouwde hij ons later toe.

Opdracht twee: in vijf uur een drie lagen bruidstaart maken is echt geen lolletje. Dat vonden de deelnemers ook. Maar wat hebben we gelachen om de vele droge grappen van David en de ******* woorden van beiden kandidaten.

“Geef mij maar een bevalling!” gooide Marisca er nog uit. Een zoete bevalling werd het dus die dag.

Marisca Hage wint Bake my day 2014!

En dan proosten we op de winnaar: Marisca Hage!

Marisca Hage wint Bake my day 2014!

Een lief moment tijdens de uitreiking! Wat een spannende tijd voor Marisca en haar familie. Er was al bekend dat Marisca de winnaar was van Bake my day, maar zij mochten hier niet over praten. En dat terwijl er in die weken keihard gewerkt werd aan het bakboek dat in ongeveer 2 maanden af moest zijn. Een soort bakboek-marathon dus; doorgaan, doorgaan.

Marisca Hage wint Bake my day 2014!

De finalisten en de juyleden presenteren de winnares met haar eigen bakboek. Of er een vervolg komt van Bake my day is op dit moment nog niet bekend.

Marisca Hage wint Bake my day 2014!

En dan ben je winnaar en wil iedereen natuurlijk met je op de foto. Grote groepen, kleine groepen, selfies. Marisca straalt.

Marisca Hage wint Bake my day 2014!

En natuurlijk kon ik het ook niet weerstaan om met zo’n kanjer op de foto te mogen.

Wat kunnen we van Marisca verwachten de komende tijd. Voorlopig gaat ze als een echte diva op tour met haar bakboek. Misschien kom je Marisca zelf dus tegen.

Marisca Hage wint Bake my day 2014!

David mag dan als tweede zijn geëindigd, stil zitten gaat zeker niet gebeuren bij deze student bouwkunde. Het bakken en koken zet hij voort in zijn bedrijfje waarvan het me op dit moment nog niet lukt meer gegevens van te vinden. Misschien volgt er later een update.

Marisca Hage wint Bake my day 2014!

Het is een prachtige dag, deelnemer Randy liep glunderend rond, zonder hoofddeksel dit keer.


Marisca Hage wint Bake my day 2014!

Heel veel van de deelnemers troffen elkaar en hebben volgens mij nieuwe vriendschappen gevonden na al dat bakken op smaak binnen de tijd. Patricia, Jessyca en Kelly heb ik eigenlijk amper gesproken. Ik zou nog veel van ze kunnen leren.

Marisca Hage wint Bake my day 2014!
Hij is trots, dat mag duidelijk zijn.

“Wat heeft jouw mamma een lekker boek geschreven!”, zegt Marina van Marina’s Bakery tegen de zoon van Marisca.

“Heb je de recepten ook allemaal geproefd?” vraagt ze. Ja, hij heeft bijna alle recepten geproefd. Het recept van een zomers zonnetje (heerlijke taart met veel vers fruit) dat je overigens hier kunt vinden, heeft hij zelfs helemaal mee naar school mogen nemen.

Een mamma om trots op te zijn dus! Overigens heeft Marisca’s zoon al die tijd ook zijn mond stijf dicht moeten houden. Zelfs toen pappa zich dreigde te verspreken, wees hij zijn vader erop dat dit niet mocht.


Marisca Hage wint Bake my day 2014!

Bake my day. Kun jij er ook geen genoeg van krijgen? Heb je ook zin om de oven aan te zetten en aan de slag te gaan.

Dit kan heel eenvoudig zo achter je computer bij Bol.com.

Binnenkort laat ik je meekijken in dit fleurige zoete bakboek in een review.  Ik heb het boek even mogen bekijken, maar op zo’n avond is dit natuurlijk heel vluchtig. Daarbij, het was veel te gezellig om alleen maar het boek te bekijken.

De kick off van Bake my day was een enerverende avond. Ik heb veel leuke mensen gesproken, waaronder de dames van Kosmos uitgevers, Patricica van de Mjamtaart, Inge van de leukste taarten shop (sponsor van het programma).

Bedankt alle aanwezigen voor de vele informatie, leuke gesprekken die ik kreeg. Met hier en daar kans op een nieuwe zoete ontmoeting.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page