top of page

Holland sugar art show 2011 in Alphen aan den Rijn


Holland sugarart show 2011 ingang
Een jaar geleden was ik nog niet bekend met het fenomeen: beurzen. In oktober heb ik de eerste bezocht. De taart en trends beurs in Hilversum (dit jaar in Apeldoorn). Samenvatting: veel leuks, veel nieuw en HEEL druk.

Vandaag ben ik echter naar de Holland sugar art show 2011 geweest in Alphen aan den Rijn. Even na elven kwamen we aan, het is gemakkelijk te vinden en er is genoeg, gratis parkeerplek. Zoonlief van 10 wilde perse mee, gezellig hoor.  Er was geen rij te bekennen.


Nieuwe ideeën

De beurs vind ik niet zo divers als de taart en trends, maar het was gezellig druk. Dat wil zeggen, alle deelnemers waren goed dichtbij te volgen, open voor vragen. Demonstraties waren goed toegankelijk. Geen geduw of getrek. Maar het is niet zo dat op de beurs artikelen goedkoper zijn, soms maar het is niet gangbaar. Sommige shops zijn gewoon leuk om in het echt te zien, om de uitstekers en molds te voelen, zien hoe groot het is, te vragen hoe het werkt. Nieuwe ideeën opdoen. En om te netwerken.


Je kunt veel inspiratie opdoen en vragen stellen ook aan Karen Davies

Er liepen veel bekende dames uit taartland rond.  Karen Davies gaf uitleg over het gebruik van haar molds.


Wendy Schlagwein op de Holland sugarart show 2011

Wendy Schlagwein liet haar nieuw boek “Een jaar vol taart!” zien en veel dummies uit haar boek waren live te bewonderen.


Bakken als hobby wordt serieus genomen

Er liep veel talent rond: veel inspiratiebronnen voor mij als Tirza, Nadine, Tessa, Brenda, Karen Anne en waarschijnlijk nog veel meer dames die ik niet van gezicht ken. Ik bewonder hen op afstand op de diverse forums en/of blogs. Hen aanspreken voor een praatje….. dat durfde ik toch niet.


Engeland is toch voorloper op bakgebied

Heerlijke winkels als cakes by Bien, Ellens creative cakes, hittepetaart en veel goeds uit de UK.


Taarten wedstrijd. Prachtige baksels te bewonderen

Wedstrijdtaarten.


Een taartenparadijs. Zoveel tijd moet dit gekost hebben

Jong geleerd ...

Voor kinderen was de beurs ook een aanrader. Lekker marsepein 1:2 proeven, stroofwafelcake, frambozenfondant. Mams snuffelt snuffelt rond tussen de taartinspiratiebronnen, zoekt met mede-taartster lindelicious een doe het zelf workshop van Annelies van Tessel uit en probeert de hand op de knip te houden. En dat terwijl de kinderen lekker spelen in de indoor speeltuin of een workshop doen.


Kinderen kunnen ook even klauteren boven de taarten
Zelf aan de slag met marsepein of fondant
Eenvoudige cupcake, maar het ziet er prachtig uit

Het was een geslaagde dag daar aan de Zegerplas in Alphen aan den Rijn!

Gerelateerde posts

Komentar


bottom of page