top of page

Indiase Dahl linzensoep

Indiase Dahl linzensoep
Dit recept  van Indiase Dahl linzensoep, is al behoorlijk lang in onze familie. De kinderen aten het al heel graag toen ze klein waren en vonden het zelfs lekkerder dan mijn stevige oud-Hollandse erwtensoep. Tja, lekker kruidig eten wordt bij mij thuis meer gewaardeerd dan aardappeltjes met groenten en vlees.

Deze Indiase Dahl linzensoep is heel erg gezond; zit vol oranje linzen, uien en heel veel kruiden. Omdat de soep zo kruidig is heb je minder zout nodig en dat is natuurlijk wel zo fijn.


Waarom heb ik die Indiase Dahl linzensoep eigenlijk nooit eerder gedeeld, zo lekker!

Ik maak vaak een grote pan vol en vries de soep in porties in. Normaal neem ik altijd een salade mee naar mijn werk, maar als ik haast heb, haal ik een bakje soep uit de diepvries. Zoooo, lekker makkelijk en ik krijg veel complimentjes over hoe lekker die soep ruikt bij het opwarmen op mijn werk.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Indiase Dahl linzensoep

Indiase Dahl linzensoep

Benodigdheden:

 1. 350 gram oranje linzen goed schoongemaakt

 2. 1,5 liter water

 3. 3 blaadjes laurier

 4. 1 kaneelstok

 5. 3 kruidnagels

 6. 1/2 theelepel kardemom-poeder

 7. 1/4- 1/2 theelepel chilipoeder of een pepertje

Voeg hier later bij:

 1. 2 grote uien

 2. 1-2 tenen knoflook

 3. 2 eetlepels olie

 4. 1 theelepel kurkuma

 5. 1/2 theelepel gemberpoeder

 6. 1/2 theelepel komijn

 7. 1 theelepel gemalen korianderzaad

 8. 60 ml azijn

 9. 1 klein blikje tomatenpuree

 10. 1-2 bouillonblokjes naar smaak in delen toevoegen

 11. Eventueel vers koriander

Indiase Dahl linzensoep recept

 1. Maak de linzen schoon.

 2. Breng ze me 1, 5 liter water aan de kook.

 3. Voeg de laurier, kaneel, kruidnagels, kardemom en chilipoeder toe en laat het koken. Ik meet de kruiden altijd wel af, maar een snufje meer of minder kruiden daar maak ik me geen zorgen om. Bij het zout pas ik wel goed op.

 4. Zet alle kruiden klaar. Snipper de ui en bak het met de olie in een pan. Voeg nu alle droge kruiden toe en bak het even mee. Nu komen de heerlijkste smaken uit de kruiden naar boven. Blus het geheel af met de azijn. Voeg het bij de soep.

 5. Roer het geheel goed door en voeg de tomatenpuree toe.

 6. Laat de soep een op het kleinste pitje van je fornuis rustig gaar worden. Dit duurt al snel zo’n 1,5 uur.

 7. Als de soep wat steviger begint te worden en bijna klaar is, voeg je in delen stukjes bouillonblokje toe, of eventueel meer naar smaak. Omdat de soep zo kruidig is, heb je minder nodig dan normaal. Mocht je soep te dik zijn, voeg dan wat water toe.

 8. Strooi voor het opdienen eventueel wat verse koriander over de soep. Wat een hartverwarmende soep!


Eet smakelijk!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page