Boerenkoolsoep, gezond en lekker snel klaar


Boerenkoolsoep, gezond en lekker snel klaar

Eigenlijk zou ik één keer in de week soep moeten maken met restjes groente in de koelkast. Je kunt tenslotte met vrijwel iedere soort groente soep maken. Noem eens een soort groente waarbij dit onmogelijk is? Ik zou het niet weten. Dat komt vast ook omdat ik zelf erg van groente hou en ook vrijwel alle groente lust. Het is begin januari als de virussen bij ons thuis het winnen van de afweer.

Denk je bij boerenkool aan stampot? Je kunt er zoveel meer mee; van chips bakken tot gevulde soep!


Gelukkig heb ik er zelf geen last van en ga op zoek naar voedzame, gezonde recepten die de zieken een beetje aansterken. Bij gezonde winterse kost denk ik eigenlijk al snel aan echt Hollandse groenten. Zouden de mannen thuis boerenkoolsoep lusten?


Boerenkoolsoep? Dat is best een uitdaging bij ons thuis. Dus ik moest zorgen voor veel smaak en de soep een beetje pimpen in de kom.


Boerenkoolsoep, gezond en lekker snel klaar


Benodigdheden:

  1. 200-250 gram boerenkool

  2. een ui

  3. scheutje olijfolie

  4. teen knoflook

  5. 1,25 liter runderbouillon of bouillon naar keuze

  6. 1-1,5 theelepel mosterd

  7. 1 theelepel ketjap

  8. 1/2 theelepel worcestersaus

  9. (chili) peper naar smaak

  10. geroosterde pijnboompitten

  11. restjes uit mijn koelkast: kikkererwten en stukjes puntpaprika


Zo maak je deze boerenkoolsoep, gezond en lekker snel klaar

Snipper je ui en bak het met een scheutje olijfolie in een pan. Voeg als de gesnipperde ui licht gaan kleuren de knoflook toe en bak het kort mee. Bak de fijngesneden boerenkool een paar minuten mee. Het zal een beetje gaan slinken, maar niet helemaal. Voeg nu de bouillon toe en breng de soep tegen de kook aan.



Verwarm de boerenkoolsoep zo’n 10 tot 20 minuten. Hoe korter je de soep kookt, hoe meer vitaminen het zal bevatten, maar ik ken de mannen. De soep moet wel zijdezacht zijn en dus kookte ik het 20 minuten.


Pureer de soep zo fijn mogelijk met de staafmixer of keukenmachine. Breng de soep op smaak met de mosterd, ketjap, peper en worcestersaus. Vlak voor het opdienen voegde ik wat ringen puntpaprika, kikkererwten en geroosterde pijnboompitten toe. Wat heb jij nog in de koelkast? Past dit in de soep?



Tip: pimp je boerenkoolsoep eens op met uitgebakken spekjes of bacon

Boerenkoolsoep, gezond en lekker snel klaar

#gezondekeuze #soepen

0 opmerkingen

Gerelateerde posts