top of page

Inspiratie: what moves you?


Inspiration, what moves you?
Welke hobby je ook doet, je wordt beïnvloed door prikkels van buitenaf. Dat kan op sportief gebied zijn, maar ook op creatief gebied. De weg naar het resultaat.  Het kan een prachtig doelpunt zijn, maar ook een mooie taart. Het is er niet zomaar, de weg er naar toe zit vol invloeden en inspiratiebronnen. Inspiratie, we worden de hele dag erdoor beïnvloed, vaak zijn we niet eens bewust wat ons inspireert wat ons beweegt.

En wat een verandering met vroeger: Inspiratie vinden in een enceclopedie van 23 delen is toch anders dan surfen op het internet. Een druk op de knop en vele magische foto’s, recepten en discussies komen tevoorschijn.


Inspiratie: what moves you

Je hoeft niet altijd een cursus meer te volgen om een nieuw hobby te starten. Gebruik het aanbod. Laat je leiden, laat je inspireren door de mogelijkheden van jezelf en de bronnen.


Bron 1: Google

Google behoeft geen introductie. Je stelt een vraag, toetst een kernwoord en de magie stroomt je tegemoet.

inspiratie zoeken

Bron 2: Het leukste taarten forum

Wil je echt gaan bakken en je spreekt Nederlands: dan is het leukste taarten forum echt het begin van veel informatie.  Behalve dat er veel prachtige taarten geshowd worden, zijn er veel ervaren baksters die al je vragen willen beantwoorden waar je tegenaan loopt.

inspiratie zoeken De leukste taarten

Bron 3: Blogs

Er zijn vele, vele blogs te volgen over de meest inspirerende onderwerpen. En eenvoudig allemaal te volgen via bv. bloglovin.  Hier kun je jouw favoriete blogs bundelen en eenvoudig bekijken. Zeer inspirerend: start een eigen blog!

inspiratie zoeken Carola Bakt Zoethoudertjes

Bron 4: Twitter

Korte berichten van creatieve “interesse”-verwanten. Het is soms even wennen hoe het werkt en het wordt pas leuk als je meer volgt en volgers krijgt maar uiteindelijk zeker een inspiratiebron.


inspiratie zoeken Twitter

Bron 5: Andere sociale media

Hyves, Facebook, flickr, youtube, myspace.  Enerzijds heb ik tijd te kort om alles bij te houden, anderzijds is het heel inspirerend en geeft het gewoon veel fun.


Bron 6: Pinterest

Pinterest is overigens ook een sociale media maar anders. Hier deel je prachtige foto’s met elkaar.  En dan heb ik het niet over vakantie kiekjes. De site zit vol inspirende foto’s die je “pint” op je eigen boards. Een board deel je in per onderwerp die je helemaal zelf kunt inrichten. Je kunt overigens ook je eigen foto’s pinnen en wie weet pinnen anderen dan jouw foto op een van hun eigen boards.

Altijd geweldige foto’s in de buurt voor inspiratie en nooit meer zoeken naar een kiekje voor een ansichtkaart voor een jarige job.


inspiratie zoeken op Pinterest

Bron 7: Je familie en vrienden

Eigenlijk moet deze bron wellicht bovenaan. Het is zo alledaags dat je het soms niet eens door hebt wat een invloed ze op je hebben. Direct als je het vraagt of indirect.  Soms een antwoord, soms een blik, soms niets, een gedeelte interesse in een onderwerp, iets dat je samen deelt, dat kan een hobby, een kind, een verleden, een toekomst.

Eigenlijk de allerbelangrijkste bron:


Wees jezelf, vind geluk, kijk om je heen, geniet van vriendschap, beleef je leven positief en leer de inspiratie om je heen te zien.  Soms zit het in de kleinse details in je leven,  je draaft ze al jaren mee. En door inspiratie te delen, vermenigvuldigt het, wordt het groter!

Wat inspireert jou

Wat maakt grote indruk op je, welke kleine of grote zaken, welk medium helpt jou?

Deel het en reageer op dit blog. Wie weet ken of ben jij mijn volgende grote inspiratie. 

Gerelateerde posts

תגובות


bottom of page