top of page

It’s a boy chocolates


geboorte chocolaatjes voor jongen
Oeps, mijn collega is bevallen en de kraammand wordt binnenkort bij haar thuis gebracht. Nee, cupcakes gaat niet, dat duurt te lang en zijn ze niet vers meer. En dus werden It’s a boy chocolates!

Chocolaatjes maken is eenvoudig. Ik maak ze vaker en je kunt er met wat fantasie toch steeds iets anders mee. Gesmolten chocolade met….. waar denk je aan en daarmee ga je aan de slag.  Je vindt steeds vaker aparte ingrediënten in chocolade; specerijen, gefrituurde uitjes, viooltjes, maar ook een gouwe ouwe, slagroom.


Chocolaatjes kan je maken in speciale molds, ijsklontjeshouders, maar met een beetje fantasie kom je verder. Is er iets van speelgoed waar je de chocolade in kunt laten stollen? Dekseltjes van klei? Er zijn wel allerlei discussies op het net over wat wel en niet kan met de diverse plastics en het is zeker goed om daaraan te denken. Maar er is ook van alles in de keuken dat als vorm kan dienen.


geboorte chocolaatjes voor jongen

Ik smolt de melkchocolade au bain marie. Pure chocolade smelt makkelijker maar melkchocolade wordt toch vaker gewaardeerd en daar gaat het tenslotte om.


geboorte chocolaatjes voor jongen

De gesmolten chocolade gaat in de vorm.


geboorte chocolaatjes voor jongen

De nieuweling is een jongen,  dus It’s a boy chocolates, blauw witte muisjes voor jongens doe ik er boven op en druk ze zachtjes aan. Straks zitten de muisjes aan de onderkant.


geboorte chocolaatjes voor jongen

Fijn die siliconen, je haalt ze er zo uit.


geboorte chocolaatjes voor jongen

Verpak ze naar fantasie of wat je in huis hebt.

Ook lekker vind ik gewoon hoopjes chocolade met amandelen en krentjes, of met pinda’s, dan worden het de oud Hollandse pindarotsjes.

Gerelateerde posts

Comments