top of page

Jamie, 25e editie


De 25e editie van het Magazine Jamie ligt momenteel in de winkel. Een introductie zal Jamie Oliver nauwelijks nodig hebben. Jamie, de gewone jongen die op zijn 24e zelfverzekerd en een tikje brutaal voor de camera liet zien dat koken vooral leuk is, gezond en gezellig. Om vervolgens samen met vrienden al etende een gezellige en smakelijke tijd door te brengen. Jamie,  25e editie.

In een programma met de toch opvallende naam “The naked chef” besprong hij de culinaire kijkcijfers. Met zijn speciale tongval, zijn jongensachtige haren, bewerkte hij gepassioneerd de ingrediënten tot een gerecht om daarna al babbelend in no time een bord van goede kwaliteit op tafel te serveren.

Jamie, soms lijkt hij een grote commerciële goed geoliede machine, maar deze wonderboy heeft zijn hart op de juist plaats. Het is voor hem niet voldoende om met een goed bord eten met familie en vrienden, het genot van eten te ervaren.  Jamie leidt enkele zeer sympathieke en succesvolle projecten welke overigens niet allemaal zonder slag of stoot zijn ontstaan.

  1. Kijkt Jamie nog het ene moment vol afschuw naar de maaltijden van de jeugd op school, vervolgens gaat hij daadwerkelijk iets ondernemen om de jongeren te voorzien van gezonde en lekkere maaltijden

  2. Vervolgens duikt Jamie in een project Fifteen om 15 jongeren een kans te geven een positieve wending in hun leven te geven door hen op te leiden tot kok. Dit project heeft hij op meerdere plaatsen in de wereld toegepast. Ook Amsterdam kent een Fifteen restaurant.

  3. Voor jonge kinderen bedacht Jamie een project: het kitchen garden project. Hierbij laat hij kinderen ervaren hoe leuk het is om zelf je eigen eten te verbouwen om hier later iets lekkers van de bereiden. Eigenlijk is dit een lesprogramma om kinderen bewuster te laten worden over eten en hierdoor ook gezonder te laten eten.

En toen waren er ineens 3 jaar voorbij en verscheen een nieuw mijlpaal: het 25e magazine van Jamie ligt in de schappen. 25 Edities vol plezier, vrijheid, koken, gezond, dicht bij de natuur, smaken ervaren, samen zijn. De keuken als centrum in je huis.


Eigenlijk is dit feestelijke nummer een beetje een collectors item. Een nummer vol spetterende taarten, heerlijke cocktails, buiten eten; thuis of op de camping en nog veel meer zomerse ideeën.


Zin om weer weer eens terug in de tijd te gaan met Jamie? In augustus worden er ieder weekend bij 24 kitchen, Jamie marathons gehouden waarin je alle series van Jamie Oliver na elkaar voorbij ziet komen.

Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page