Geen idee waarom de foto hierboven zo eigenwijs doet. Of komt het door de naam van het koekje op de foto: Kattentongen. Ik heb driemaal geprobeerd de foto via picasa op mijn blog te plaatsen maar er ontstaan vlekken op de achtergrond die er van origine niet waren. Een echte kattenstreek?
Katten; ik vind ze geweldig en daarom is het juist zo vervelend dat ik er allergisch voor ben. Katten zijn zo lekker zichzelf. Ze doen eigenlijk alleen waar ze zin in hebben. Ze zijn eigenzinnig, wat egocentrisch, eigenwijs en weten je goed te lijmen met “kopjes” maar ze zijn ook heel trouw een aanhankelijk.
Maar ik neem aan dat deze koekjes; kattentongen, de naam hebben ontvangen naar de vorm van het koekje en niet vanwege het knullige plaatsen van foto’s van kattentongen koekjes op mijn blog.
Ik vond het recept in een boek dat heet: Nog een koekje? Een gewoon no nonsens, gemakkelijk snel te bakken bros boter koekje voor alle dagen.
Kattentongen
Benodigdheden:
100 gram suiker
100 gram boter
2 eiwitten
125 gram bloem
Mini snufje zout
Zo maak je Kattentongen
Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht oven).
Meng de boter en de suiker goed door elkaar. Klop de eiwitten stijf in een andere vetvrije kom.
Meng de geklopte eiwitten voorzichtig door het boter- en suikermengsel. Voeg met kleine hoeveelheden gezeefde bloem door het mengsel.
Je kunt met lepeltjes streepjes maken maar het leek me een stuk handiger om een spuitzak te gebruiken.
Omdat de uiteinden van de koekjes iets breder zijn spoot ik dit ook op de bakplat iets meer. Het deeg spreidt vrij dun uit op de bakplaat dus spuit de koekjes niet te dicht bij elkaar. Geef ze wat ruimte.
De kattentongen hebben slechts zo’n 6 minuten nodig om gaar te worden. Als de randjes om de koekjes goudgeel verkleuren, zijn de kattentongen klaar.
Gelukkig vind je op deze kattentongen geen ruwe haakjes net als op echte kattentongen.
תגובות