top of page

Kerstboom borrelhapje met diverse kleuren kaas


Kerstboom borrelhapje met diverse kleuren kaas
Zien ze er niet leuk uit deze kerstbomen van kaas met gekleurde kerstballetjes? Ze zijn bijzonder van smaak en door de kleur staan ze heel gezellig op de borrelplank met de kerst. Deze kerstbomen zijn zoveel leuker dan de standaard kaasblokjes. Zelf had ik nog rode- en groene pestokaas in huis, maar je kunt het natuurlijk met iedere soort kaas maken zolang ze verschillende kleuren hebben. Door hele kleine rondjes uit te stansen en ze in een andere soort kerstboom van kaas te stoppen, creëer je minuscule kerstballen, dit gaat heel gemakkelijk met een goede uitsteker en een geschikte tool om de rondjes uit de kaas te halen. Zelf gebruikte ik een metalen rietje. Een kerstboom borrelhapje met diverse kleuren kaas kun je eventueel al eerder maken; bewaar het dan goed plat en afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Rondjes uit de kerstbomen stansen

Zelf moest ik even op zoek naar een manier om de kerstballen uit de kerstboom te stansen. Ik heb een klein spuitmondje met opening nummer 7 dat goed werkte, maar die rondjes waren vrij klein. De balletjes op de foto heb ik gemaakt met een ijzeren rietje. Om de kleine rondjes kaas uit het rietje te halen heb ik 2 satéprikkers aan elkaar gebonden met een plakbandje. Eén prikker was te kort en dit werkte perfect.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Lees de tips onderaan dit artikel meer over gemak bij het maken van deze kerstbomen van kaas

Haal kleine rondjes uit de ene kaas en voeg ze in een andere als kerstballetjes

Kerstboom borrelhapje met diverse kleuren kaas

Benodigde ingrediënten:

 1. Diverse soorten en kleuren kaas naar smaak

 2. Koekjesuitsteker in de vorm van een kerstboom

 3. Rietje van metaal of een spuitmond met een kleine ronde opening


Kerstboom borrelhapje met diverse kleuren kaas maken

 1. Snij een iets dikke plak kaas. De kaas hoeft niet zo dik te zijn als een blokje kaas want de kerstbomen zijn vrij groot.

 2. Bekijk hoe je zo goed mogelijk de kerstboom of kerstbomen hieruit kunt stansen. Is het mogelijk om meerdere bomen uit een plak kaas te halen?

 3. Stans kleine rondjes uit de kazen en wissen de kleuren bij elkaar uit.

 4. Van de kaas die je over hebt kun je kleine losse boompjes uitstansen of een andere vorm die je in huis hebt.

Kerstboom borrelhapje met diverse kleuren kaas

Tips bij het maken van borrelhapjes van kaas in de vorm van een kerstboom

 1. Meerdere kleuren kaas kunnen naast pesto- en kruidenkaas ook bijvoorbeeld oude en jonge kaas zijn of kaas met mosterdzaad, karwijzaad of nagelkaas.

 2. Het is handig om bij een kaasboer plakken te laten snijden in de juiste dikte. Je kerstboom borrelhapje met diverse kleuren kaas is dan lekker snel klaar.

 3. Je kunt de borrelhapjes een dag eerder maken, maar leg de kerstbomen plat en goed afgedekt in de koelkast.

 4. Met restjes kaas kun je andere kleine borrelhapjes uitstansen met een koekjesuitsteker zoals kleine kerstbomen of ander kleine vormen.

 5. De restjes die overblijven kun je fijn raspen of heel fijnsnijden voor over de pasta.Gerelateerde posts

Comments


bottom of page