top of page

Zeilbootjes van ei en tortilla chips


Zeilbootjes van ei en tortilla chips
Hou jij ook zo van een lekker gevuld eitje? Ben je op zoek naar een makkelijk maar heel leuk borrelhapje of een leuke kindertraktatie. Of wil je wat leuks maken voor voor een enthousiaste zeilliefhebber? Dan heb ik een leuk hartig hapje voor je: een Zeilboot van ei als borrelhapje! Het is heel gemakkelijke om te maken. Zorg voor een zak mooie zeilen van tortillachips dus vervoer ze voorzichtig naar huis.

Leuke borrelhapjes maken die snel klaar zijn is altijd een goed idee. En zien deze bootje er niet geweldig leuk uit? Ze zijn zo gemakkelijk om te maken.

Gevulde eieren, ik vind ze heerlijk en volgens mij ben ik niet de enige. Eenmaal op tafel bij een gezellig borrel is de schaal met gevulde eitjes vaak al snel helemaal leeg. Toen ik deze schattige bootjes online tegen kwam was ik verkocht; die wilde ik maken. De zeilbootjes zijn zo gemakkelijk om te maken.

Zorg voor mooie tortilla- of nachochips, want dat is een must voor de zeilbootjes van ei en tortilla chips.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Zeilbootjes van ei en tortilla chips als borrelhapje

Zeilbootjes van ei en tortilla chips

Benodigdheden:

 1. Eieren, van 1 ei kun je 2 bootjes maken

 2. Tortillachips

 3. Mayonaise

 4. Mosterd

 5. Peper

 6. Zout

 7. Groene kruiden als peterselie

Zeilbootjes van ei en tortilla chips

 1. Kook de eieren naar het aantal bootjes die je wilt gaan maken en kook er één of twee extra mee. Je weet tenslotte straks met pellen niet of er misschien een eitje zich niet laat pellen en kapot gaat. Om straks stevige bootjes te hebben, zul je de eieren iets langer moeten koken dan je waarschijnlijk gewend bent. Zelf kies ik dan voor 8-9 minuten.

 2. Laat de eieren koelen in koud water en ontdoe ze van de schil.

 3. Snij de eieren door de midden en verwijder het eigeel.

 4. Maak van je eigeel een smakelijke vulling met wat mayonaise, mosterd, peper, zout, paprika, chilipoeder; net wat je zelf lekker vindt. De vulling wordt net wat mooier en smakelijker met wat fijn gesneden groene kruiden.

 5. Zelf heb ik de vulling niet gepureerd, maar geprakt met een vork. Daarom lukte het me niet goed met een mooi spuitmondje de vulling in de zeilboot te spuiten. Wil je wel graag een speciaal spuitmondje gebruiken? Zorg dan voor vulling. Mix de vulling dan fijner door het kort mixen met een staafmixer.

 6. Voeg eventueel pas na het mixen de fijn gesneden groene kruiden toe zodat je toch nog een andere structuur proeft in de vulling.

Hoe hou je de wind in de zeilen en bewaar je deze borrelhapjes?

Vul je spuitzak en bewaar het met de eieren koel en afgedekt in de koelkast. Vul vlak voor het opdienen de eieren en steek de tortilla-zeilen op de bootjes van ei.


Deze leuke zeilbootjes zijn geïnspireerd op de zeilbootjes van Fab Food Finds.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page