top of page

Kerstman van aardbei en slagroom


Kerstman van aardbei en slagroom
Op zoek naar een glimlach voor bij de kerst? Wat vind je van deze kerstman. En het leuke is: hij is heel eenvoudig te maken.
Je kunt hem natuurlijk als semi-gezond minitaartje aanbieden met de kerst voor de kleine kinderen. Deze kerstman staat denk ik ook heel gezellig als onderdeel van een grand dessert.  Op een mooi bord, tussen wat andere prachtige dessert-onderdelen.
Kerstman van aardbei en slagroom

Hoe maak je een kerstman van een aardbei?

Benodigdheden:

  1. mooie aardbeien

  2. stevige slagroom (eventueel 1:1 met mascarpone)

  3. iets kleins voor de oogjes; bijvoorbeeld snoepjes, eetbare parels, hagelslagjes.

Vul de spuitzak met stevige slagroom. Eventueel 1:1 gemengd met mascarpone. Dat maakt de mix iets frisser en steviger. Ik gebruikte een klein rond spuitmondje maar een ander klein spuitmondje zal het ook wel doen.

Zoek mooie stevige aardbeien en snij na het wassen het groen van de aardbei. Probeer de aardbei zo te snijden dat hij strakjes lekker stevig staat.Zo maak je kerstmannen van aardbeien

Snij de muts van de kerstman van de aardbei en vul de ruimte tussen de delen met slagroom. Spuit een klein baardje van slagroom. Dat gaat eenvoudig hoor. Je mag best een beetje gul zijn, te weinig slagroom en je kerstman heeft plots geen gezicht meer. 

Geef de kerstman oogjes. Dit kan bijvoorbeeld met eetbare kleine parels of andere kleine snoepjes. Zelf gebruikte ik 2 hele kleine korrels hagelslag.

Bewaar de kerstmannen tot gebruik in de koelkast.


Veel (eet) plezier!Gerelateerde posts

Comments


bottom of page