top of page

Rudolph met zijn rode neus kerst koekje


Rudolph the red nosed reindeer
Rendierkoekjes maken
In de film is Rudolph altijd zo’n ondeugend rendier. Zin om met kerst dit ondeugende koekje te maken: Rudolph met zijn rode neus. En nee, het is trouwens geen verkouden rendier.
Leuk om eventueel met je kinderen te maken. Als je dan per ongeluk af en toe de andere kant op kijkt zul je het aantal neuzen vast zien slinken.

Je kunt zelf koekjes bakken met dit basis recept voor koekjes, maar je kunt er ook voor kiezen om de koekjes kant en klaar te kopen en erna te versieren.


hert gewei van chocolade

Hoe maak je rendierkoekjes met een rode neus?

Per koekje heb je nodig:

  1. Ongeveer 8-10 gram pure chocolade

  2. Rode snoepjes, bijvoorbeeld van Haribo

  3. Kleine ronde snoepjes, stukje fondant of stipjes van bijvoorbeeld witte chocolade. Ik gebruikte eetbare confetti van dr. Oetker


rendier koekje

Rendierkoekjes maken

Voordat je begint is het handig om eerst het gewei van de rendieren te maken. Je kunt de chocolade au bain marie verwarmen en met een spuitzak, een spuitzakje van bakpapier of decoreer spuiten. Het zal uiteindelijk wel hard worden.

Om stevige geweien te spuiten kun je het chocolade het beste tempereren. Het is iets meer werk, maar de chocolade zal snel hard worden, mooi glanzen en als je erin bijt hoor je KNAK.

Spuit per koekje twee maal een gewei. Handig is om er een paar extra te spuiten, mocht er straks iets mis gaan.

Hierna is Rudolph zelf aan de beurt. Spuit 2 ogen op het koekje, een stipje hieronder waar je straks de neus op plakt en twee streepjes waar het gewei op past.


how to reindeer
Rendierkoekjes maken

Nu kan de neus op zijn plek. Twee kleine eetbare confetti versieringen drukte ik in de ogen als pupil.  Hoewel getemperde chocolade snel hard wordt blijft het gewei alleen goed op zijn plek als het door een ander koekje tijdelijk ondersteunt wordt. Na 8-10 minuten is de getemperde chocolade hard geworden.

Klaar om gegeten te worden. Ik vind hem erg grappig maar vraag me wel steeds af: waarom heeft Rudolph nu zo’n rode neus? Weet jij het?

Fijne kerstdagen!

Rudolph met zijn rode neus kerst koekje
Rendierkoekjes maken met rode neus en gewei

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page